Wpis z mikrobloga

Moja kolekcja po miesiacu na tagu. Co byscie dodali, co warto wymienic? Doradzcie prosze, w jakim kierunku isc. Brakuje chyba czegos eleganckiego?

Na zdjeciu:

Armani Armani SWY Intensely- Kiedys mialem SWY, jest ok, jedyny zimowy slodziak w skladzie

Lalique Encre Noire - Zapach sentymentalny, kiedys duzo go uzywalem. Swego czasu signature scent Cezarego Pazury

Sospiro Vibrato- Najlepszy zapach owocowy jaki testowalem do tej pory. Rewelacja

Rasasi La Yuqawam Homme- klon TF Tuscan Leather rowniez zapach sentymentalny, porownywalem z roznymi skorzakami i to moj faworyt

Essential Parfums Bois Impérial- boisik bozy

Zara Salty Coastal Forest- na razie ulubiony slony zapach, docelowo moze wymienie na Salarie

Lattafa Atlas- blind buy, do wywalenia

Kolejne zakupy ktore planuje to AdP Mandarine di Sicilia.

#perfumy
Casuel - Moja kolekcja po miesiacu na tagu. Co byscie dodali, co warto wymienic? Dora...

źródło: 1000008406

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Casuel: prawda jest taka że chyba większość ludzi którzy załapią bakcyla w pewnym momencie dochodzi do jakiś absurdalnych ilości 40-50 flakonów. Poznaje swój gust i potem już zmniejsza kolekcję.

Więc do bankructwa daleko. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja bym dodał jakiegoś wetiwera
  • Odpowiedz
@Casuel: coś tam w nucie z wetywerii ma, ale taki typowy surowy wetiwer, np:

Guerlain Vetiwer EdT - fajne orzeźwienie i styl mocno klasyczny
Tom Ford Grey Vetiver EdT, EdP - aldehydowe wetywerie z cytrusami.
Tom Ford Grey Vetiwer Parfum - klasyczny mocny wetiwer.
Sultan Vetiver Nishane, bardziej korzenny, lekko posłodzony przez neroli vetiver o
  • Odpowiedz
@Casuel: Polecam sprawdzić już wspomniane Montabaco, Dior Homme Intense, armani eau de cedre ewentualnie prada l'homme l'eau (coś eleganckiego na cieplejsze dni).

Poza tym nawab of oudh intensivo, który polecał @statystycznyjanusz mam na sprzedaż jeśli będziesz zainteresowany
  • Odpowiedz
  • 1
@sir_pioter: Dzieki, no zamawiam dekanty, tylko atlas i zara to byl blind buy. I teraz malizia uomo vetyver, 20zl kosztuje i perfumolog poleca, to zaryzykuje ;)
  • Odpowiedz
@Casuel: jasne okazjonalnie się każdemu zdarzy :D Ale mnie osobiście taka reguła ogarnęła przed FOMO kupowania czegoś we flakonie bo jest w dobrej cenie, a później bujania się ze sprzedażą - temat przerabiany wielokrotnie XD
  • Odpowiedz
@Casuel: Możesz sprawdzić Prada Luna Rossa Carbon EDT, Prada L'homme EDT, Acqua di Gio Parfum, Terre d'Hermes EDT, H24 EDP lub Herbes Vives. Cenowo to dolna półka mainstreamu a pozycje są bardzo uniwersalne.
  • Odpowiedz