Wpis z mikrobloga

@Tozsamosc_prawdziwa:
Bo celem propagandy nie jest propaganda sama w sobie i zmiana poglądów ludzi. To jest tylko wstęp.
Ostatecznym celem jest sprowokowanie rozlewu krwi między Polakami a Ukraińcami, Polexit oraz zainstalowanie prorosyjskiego rządu marionetkowego w Polsce który będzie kierowany przez dezinformację.
  • Odpowiedz
@mike-johnston: no ale jak pomóc w tym ma wzmożona dywersja a nawet ataki dronowe z Białorusi na Polskę, to może albo wystraszyć część społeczeństwa ale przede wszystkim wywoła niechęć do Rosji, ludzie co są tak głupi by za ataki Rosji na Polskę obwiniać Ukraińców to mimo wszystko margines, to właśnie przeszkadza w wywołaniu rozlewu krwi między Polakami a Ukraińcami
  • Odpowiedz
@Smarek37: no ale jak masz zamiar wykorzystać zbombardowanie Polski w propagandzie? "Przez to że Ukraina walczy z Rosją i Ukraina jeszcze się nie poddała to Rosja musiała nas zbombardować dlatego przestańmy pomagać Ukrainie!" xD to chyba najbardziej sensowne jak można to wykorzystać a jest to dość karkołomny spin mimo wszystko, akcje przeciwko Polskiej granicy baćki w 2021 spotkały się z negatywnym odzewem i nawet największy debil nie łapał tych spinów
  • Odpowiedz
@xyz_xyz: wydaje mi się że było to dość nie duże zjawisko, nawet rakieta w przewodowe która była Ukraińska dzięki kontekstowi że była to zaginiona kula mająca zestrzelić rosyjską rakietę rozeszła się po kościach i głównie to Ukraińcy nasrali sobie do mordy tym że próbowali to zatuszować i zrzucić winę na Rosję niż Rosjanie to wykorzystali, poza tym przy częstszych akcjach i to w dodatku na północy kraju raczej już to
  • Odpowiedz
@Tozsamosc_prawdziwa: to znaczy ja nie sądzę, by ruscy nas zbombardowali, może najwyżej zrobią jakąś prowokację jak to oni. Twierdzę, tylko, że gdyby odwalili już coś grubego, to zaprogramowane seby i mariusze i tak by poszli w zaparte, że to robota Ukraińców. Przypuszczam, że gdyby nawet atomówka spadła na Warszawę, to te przygłupy by mówiły, że to Ukraińcy ją wykradli i na nas zrzucili
  • Odpowiedz
@Smarek37: cześć pewnie tak część nie cholera wie, ale ich problem jest taki że prowokacji nie wykorzystają aż tak na swoim terenie, a ja właśnie myślę że to pokazówka bardziej dla Ruskich niż Polaków, że dalej Rosja ma siłę i możliwości ataku nawet na Europę
  • Odpowiedz
  • 0
@Tozsamosc_prawdziwa: a po co było atakować Ukrainę? Wystarczyło nic nie robić, dalej uzależniać zachód od tanich surowców, ocieplać relacje z Ukrainą, która sama by weszła w ich strefę wpływów. Ale nie xD
  • Odpowiedz