Wpis z mikrobloga

@Obserwatornik: Idealnie powiedziane. Widać, że Ukraińcy bardzo nie lubia ingerencji w swoje sprawy, zatem niech rozwiążą tą kwestie sami. Jak postanowią, tak zrobią, a wtedy dopiero inni wyciągną co do tego wnioski (czy te lepsze, czy te gorsze).
  • Odpowiedz
@Obserwatornik: <zeszłotygodniowyTuskobotModeON> Podcza gdy Ukraińcy walczą z putinem, ta ruska onuca Tusk nawołuje do ograniczenia im pomocy, ogr putina ryzykuje bezpieczeństwem Polski żeby się przypodobać sobie podobnym onucom!!!!1111one one one
  • Odpowiedz
I tak się to załatwia a nie gestami które praktycznie nic nie znaczą a wzbudzają tylko emocje.

@To_ja_moze_pozamiatam: Rudy poczuł z której strony wieje silniejszy wiatr. Kilka godzin przed odebraniem orderów uśmiechał się z Zelenskim i przepraszał go.

Gdyby nie zbulwersowane polskie społeczeństwo to dalej by klękał przed Zelenskim. Takie elity mamyxD
  • Odpowiedz
Gdyby nie zbulwersowane polskie społeczeństwo to dalej by klękał przed Zelenskim. Takie elity mamyxD

@Protectorx: Takich mamy ekspertów od siedmiu boleści, najpierw sobie coś zmyśli, a potem wyciągnie z tego wniosek XDDD
  • Odpowiedz
No to się przeliczył zełenski xD

@Obserwatornik: I to już dawno, praktycznie wszystkich obraził w jakiś sposób. A pomimo tego jak Zełeński liczył na przychylność Tuska po przejęciu władzy, to Tusk ma go w dupie totalnie, szczególnie po akcji z pociągiem. Od Tuska Zełeński nie dostał praktycznie nic oprócz miłych dyplomatycznych słów.
  • Odpowiedz
@Obserwatornik: ktos tu odkrywa, ze KO jest skrajnie bardziej "antyukrainskie" niz PiS. Zagranica to ludzie uwierzyc nie moga za co w Polsce sie dopertuje Ukraincow.

Nie wspominajac o tym ze w 2025 praktycznie przestalismy wspomagac Ukraine finansowo
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam: Tak, szkoda, że do wyciągnięcia takich akcji były potrzebne działania prezydenta i wzrost jego poparcia xD Polacy najlepiej pokazali co trzeba było zrobić. Teraz Tusk próbuje spić śmietankę, której dawno już w kubku nie ma, bo wypił ją Nawrocki.
  • Odpowiedz
I tak się to załatwia a nie gestami które praktycznie nic nie znaczą a wzbudzają tylko emocje.

@To_ja_moze_pozamiatam: Proszę cię Tusk autorytetem xD Jakby Nawrocki spotkał się z Żełeńskim i powiedziałby te same słowa to byście pisali, że znów psuję relacje - taki jest wasz obiektywizm. Poza tym Tusk nie jest głupi i sam widzi jakie są nastroję i skąd wieje wiatr, bo jeszcze niedawno pucował Żełeńskiemu, więc nagle taka
  • Odpowiedz
@Propagidator: Przeczytałem tylko do słowa "Tusk". Tu nie chodzi o Tuska czy Nawrockiego tylko metodę rozwiązywania problemów.
Sprawy historyczne zostawia się historykom. Dyskutuje się o tym latami i dochodzi do porozumienia- raczej wygaszając konflikty niż jest rozdmuchując. Tak się buduje dobre relacje, biznesy i ogólnie- cywilizację na poziomie.
A jak jest potrzebna jakaś konkretna reakcja to stosuję się odpowiednio dobraną presję polityczną. A nie huuuraaaa medaaaal odbierać. C--j z tego
  • Odpowiedz