Wpis z mikrobloga

#perfumy Mam sprawę dla perfumiarza - otóż chodzi mi o hugo boss bottled - bardzo lubiłem te perfumy kiedyś - kupowałem regularnie - przez ostatnie 2 lata ich nie kupowałem, postanowiłem wrócić i co? No właśnie pytanie do was, czy to jest możliwe żeby zmienili skład lub rozlewnie lub chu wie co jeszcze? Mam wrażenie że ich kolor jest bardziej mętny a trwałość zapachu jest zdecydowanie mniejsza - zamawiałem ze stronki normalnej zweryfikowanej z resztą nie było takich problemów - da się jakoś sprawdzić czy jestem szurem czy rzeczywiście nastały jakieś zmiany ?
francopolo - #perfumy Mam sprawę dla perfumiarza - otóż chodzi mi o hugo boss bottled...

źródło: obraz

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

czy to jest możliwe żeby zmienili skład lub rozlewnie lub chu wie co jeszcze?

@francopolo: Oczywiście, i to nie raz. Ten zapach ma prawie 30 lat i miał co najmniej kilka reformulacji.
Czasem reformulacje wynikają z wymagań prawnych (np. zakaz użycia jakiegoś składnika w UE), a czasem z chciwości producenta.
  • Odpowiedz
@francopolo: to były moje ulubione perfumy z młodzieńczych lat. Wersje do 2012-13 miały ciemniejszy kolor i były sporo trwalsze. Produkcja P&G później jeszcze przez kilka lat niby ta sama produkcja ale już dużo gorsze parametry. A jak przejęło Coty to jakość jeszcze gorsza. Szkoda bo bardzo je lubię ale nawet 10-15 psikow niczego nie poprawia. Godzinka i po zapachu.
  • Odpowiedz
Oczywiście, że taki stary zapach przechodzi odświeżenia składu. Z drugiej strony - akurat Bossy nigdy nie były znane ze specjalnej trwałości, dopiero parę ostatnich wypustów wypadało lepiej pod tym kątem.
  • Odpowiedz
@francopolo: Potwierdzam, aktualny batch w porównaniu do starego Coty, autentycznie pachnie jak tania inspiracja. Aż nie wierzyłem jak ostatnio psiknąłem sobie testerem w siforze na nadgarstek, że oryginał może być tak płaski i słaby.
  • Odpowiedz