Wpis z mikrobloga

Patrzcie jaka dumna siedzi :)

A tak naprawdę to nie ona dzięcioła zabiła - ptak ma rankę z boku głowy, leży pod oknem dużym, musiał przywalić w szybę :(

Babunia to kochana jest, ma już ponad 18 lat i słowo daję, nie wiem jak ona jeszcze żyje. Ledwo łazi już, jak się ją podniesie to waży tyle co nic - skórka i kości, nie słyszy, chodzi powolutku. Ale mimo wszystko się trzyma, w spokoju przeżywa końcówkę życia - kącik do spania swój ma, na wodę i saszety zawsze może liczyć.

Wiele razy się z nią już żegnałam, jak śpi w pudełku to rano patrzę czy jeszcze oddycha :|
Ale jest z nami cały czas i bardzo jom kocham.
Sama kotów mieć nie mogę, uczulenie mam dosyć mocne, ale w pracy dajemy radę żyć koło siebie - taka miłość na odległość, chociaż jesteśmy blisko :)

W komciu więcej zdjęć ptaka.

#pracbaza #pracowekitku #koty #babunia #jakbyspal
Nordri - Patrzcie jaka dumna siedzi :)

A tak naprawdę to nie ona dzięcioła zabiła - ...

źródło: Babunia

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
przyniosła? Takie stare kitku kochane są.

@Anomalocaracid: nie sądzę. Ona już nie bardzo widzi - saszetę jak pod nos dostanie, to zje. Nie ma szans, żeby ptaka złapała.
  • Odpowiedz
  • 1
dodaj do karmy proszek zółtka jajek, bo proteiny w nim zawarte niszczą te, które powodują alergię

@doznanie: pierwszy raz w życiu coś takiego czytam.
  • Odpowiedz
  • 2
kiedyś sąsiedzi mieli śliczną kotkę , zawse coś przynosiła i sie wydzierała . Oprócz tego łasiła się do mnie i dawała głaskać.

@Anomalocaracid: Sąsiadowe kitku najlepsze :)
Moim porzednim lokum jakie wynajmowaliśmy był parter domu - z dużym ogrodem. Wokół same domki jednorodzinne, sporo kotów wychodzących. Też przychodziły kotki do nas na głaskanie i spanko.
Jednym się sąsiedzi w ogóle nie zajmowali, więc go dokarmiałam. I kleszcze mu wyciągałam i wgl. Tylko nie
  • Odpowiedz
@Nordri: A gdyby poczytań badania na ten temat, to by się można dowiedziec że koty to skrajne szkodniki, dziesiątkujące populacje ptaków, gadów czy małych ssaków demolując tym ekosystem- i że to jeden z tych typów zwierzat który poluje i morduje "dla zabawy" z uwagi na silny instynkt łowczy.
  • Odpowiedz