Aktywne Wpisy

mocarnyknur +204
źródło: 1000043665
PobierzPora na zimny prysznic.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
źródło: dramat_it_
Pobierz

Zgłupiałam, nigdy nie miałam takiej firmy leku
#lysienie #zdrowie
źródło: IMG_6210
Pobierz@KosmicznyBarszcz: Przeczytaj załączoną ulotkę.
Jakie tu jest stężenie minoxidilu, że zrobili ala tabletke? xD
A pamiętasz ile Cię wyszła cena za to?
Pytam, bo aktualnie jest dość drogi surowiec i za 40 kapsułek dawka 2,5mg - 5mg płacę około 70zł
W przypadku facetów sprawa jest zdecydowanie prostsza, gdyż 99% z nas, ma po prostu nadmiar/zbyt wrażliwi jesteśmy na hormon DHT. Tym samym obniżenie go znacząco pomaga w łysieniu tzw. androgenowe łysienie.
U kobiet niestety może mieć na to wpływ zdecydowanie więcej kwestii np. estrogeny, przewlekły stres itd.
przede wszsytkim to mam przewlekłe łojotokowe zapalenie skóry głowy i od tego blizny
@KosmicznyBarszcz: No właśnie. A to idzie w parze z nadmiarem hormonów męskich w szczególności chodzi mi właśnie tutaj o DHT.
U kobiet rzadko stosuje się finasteryd. Częściej Spironolakton (np. spironol) - w szczególności w
Pytałaś o to dermatologa? Myjesz szamponami przeciwgrzybiczymi typu ketokonazol lub z siarczkiem selenu?