Aktywne Wpisy

lewoprawo +54
Przez to sporadyczne czytanie blackpillowych postów na Mirko trudno mi brać na poważnie rozmaite psycholożki od związków występujące w TV.
Wczoraj pojawiła się taka w "Punkcie widzenia Jankowskiego" na Polsacie (tego łysego od apeli do młodych, by przestali być gniazdownikami). Pani psycholożka i felietonistka "Wysokich Obcasów" przyszła porozmawiać o zjawisku, o którym chyba napisała nawet książkę. Nazwała je "relationship - coś tam", ale mniejsza o nazwę.
Otóż zjawisko polega na tym, że wielu młodych
Wczoraj pojawiła się taka w "Punkcie widzenia Jankowskiego" na Polsacie (tego łysego od apeli do młodych, by przestali być gniazdownikami). Pani psycholożka i felietonistka "Wysokich Obcasów" przyszła porozmawiać o zjawisku, o którym chyba napisała nawet książkę. Nazwała je "relationship - coś tam", ale mniejsza o nazwę.
Otóż zjawisko polega na tym, że wielu młodych
źródło: by3roev7jxec1u1wiancndmsbjrwszss
Pobierz
pepedros +18
Na podstawie swojej prawie 20 letniej przygody z OFE zostawiam wam ciekawy wykres, jak rosły środki w OFE kontra waloryzacja na subkoncie. Jak ktoś się waha czy część składki zostawiać w ZUS na subkoncie czy lepiej przenieść ją do OFE i niech pracuje na giełdach. Jak kogoś ten wykres przekonuje, to zmiany możecie dokonać już w 2028 roku.
Oczywiście przyszła zmiana dotyczyć będzie tylko nowych składek, od momentu zmiany alokacji :)
#
Oczywiście przyszła zmiana dotyczyć będzie tylko nowych składek, od momentu zmiany alokacji :)
#
źródło: {0EE46745-963E-49AD-AF30-0A8ABB95C208}
Pobierz

Być może nie jest to kwestia klimatu, a kultury, kapitału i innych takich czynników socjoekonomicznych?
Tyle to nie. Bardziej powstawianie cywilizacji. Chociaż oni też tam mieli przez chwilę jakieś bardziej zorganizowane i silne państwa w okolicy
No pewnie. Dlatego RPA czy Zimbabwe przed przybyciem białych - dzicz i lepianki z łajna, po przybyciu białych skok cywilizacyjny o 1000 lat w 50 lat - po odejściu białych dzicz i niedługo znów lepianki z łajna jak się budynki po białych
Zauważ, że "biały człowiek" nie dostosowuje się do tych środowisk, tylko zmienia je
Ok, miałem to samo na myśli - według mnie ewolucja jest pojęciem znacznie bardziej szerokim niż tylko ewolucja gatunków, ale właśnie proces powstawania cywilizacji, społeczeństw, religii itd. też wg mnie mają charakter
Komentarz usunięty przez autora
Ludy Ameryk Południowych znały koło, ale go nie uzywały w szerszym zakresie. Mieli drogi, ale nawet to nie było zbyt zorganizowane jeżeli chodzi o jakiś ruch towarowy.
Ja wiem, że Europa czasem ma sie za kolebkę cywilizacji mimo, że jest nią jednak Bliski Wschód. to jednak dalej nikt nie bronił lepszej organizacji państwowej w
https://www.youtube.com/watch?v=Y8m95sCDEf0
@fizzly @odysjestem @kot_do_drzwi @zonecom @MikeLitoris @vanitydomain
Wiesz w ogóle co to jest ewolucja? To o czym pisałeś nie ma nic wspólnego z ewolucją, tylko z rozwojem społeczeństw
Co za bzdura xD Indie miały ogromny dorobek w naukach takich jak matematyka czy astronomia, jak w Europie na chleb mówili pep xD
Nie twórz sobie własnych teorii, bo mocno Ci to nie wychodI
to podaj mi proszę definicję ewolucji, bo być może źle rozumiem to pojęcie