Wpis z mikrobloga

Czy to możliwe, ze przez #bupropion powróciły, albo nasiliły się moje objawy związane z #fobiaspoleczna ? Ostatnio jak musiałem porozmawiać z obcym typem, żeby coś załatwić to tak mi gula w gardle stanęła i się zacinałem, że poczułem się jakbym powrócił do #gimbaza xd porażka.

#adhd #psychologia #psychiatria #leki #depresja #pytaniedoeksperta
Rozmemlany - Czy to możliwe, ze przez #bupropion powróciły, albo nasiliły się moje ob...

źródło: tricer

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rozmemlany: Nie przejmuj się przyjacielu ʕʔ Może staraj się pracować nad tym malutkimi krokami? Zapytaj kogoś o aktualną godzinę, widzisz kogoś na przystanku autobusowym, to zapytaj czy autobus nr 2 już jechał, czy gdzieś w okolicy jest fotograf itp. Takie malutkie krótkie rozmowy powinny pomóc przyjacielowi w budowaniu większej pewności siebie, otwartości, swobody wypowiedzi itp. Nie bój się rozmawiać z innymi, nikt Ci krzywdy nie zrobi.
  • Odpowiedz
  • 1
@Famine: To ona ma na to wpływ? To dlaczego zwiększyła mi ją, a na tę dopaminę kompletnie nic nie chce zadziałać?
@10129 Chyba znowu trzeba zmienić lek, albo konowała. Już powoli odpadam przez to
  • Odpowiedz
  • 2
@Kulfonix: Ja wiem, pracowałem nad tym latami i nie miewałem już takich sytuacji, ale właśnie ostatnimi czasy, odkąd używam bupropionu, zauważyłem powrót tego uczucia
  • Odpowiedz
  • 1
Masz jakieś inne leki w stacku?

@Famine: Trochę metylofenidatu, który mi nic nie dawał, więc nie ma sensu na niego się przerzucać. Zresztą sam też tego nie będę robić.

Przegadaj temat z
  • Odpowiedz
@Rozmemlany: bo z czasem brania leków na wychwyt zwrotny noradrenaliny receptor się zaczyna wyłączać, bo jest za dużo tej noradrenaliny i przez to powinieneś lepiej tolerować zewnętrzne źródła noradrenaliny (stresująca rozmowa) W tym samym momencie kiedy ta „tolerancja” na noradrenalinę się uruchamia, to uruchamia się też działanie noradrenaliny w korze przedczolowej noradrenalina —-> dopamina (bo w tym miejscu mózgu nie ma transporterów dopaminy). Dlatego właśnie atomoksetyna, która jest NRI działa
  • Odpowiedz
@Rozmemlany: Dokładnie, ja bym jeszcze poczekał. Piszesz, że dwa miesiące to przyjmujesz, więc pewnie byłeś jakiś czas na 150 i od jakiegoś czasu 300 więc dałbym jeszcze miesiąc. Na przykładzie atomoksetyny ludzie odczuwają często działanie realne dopiero po 6 tygodniach na stałej dawce. Jak metylofenidat nie działa na ciebie to spróbuj deksamfetamine. Jak dla mnie to nie stresuje i dodaje dynamity, widziałem nawet jakieś badania o dobrych wynikach dla fobii
  • Odpowiedz
@Rozmemlany: z czasem może przejść, poczekaj z 1.5 miesiąca. ja jak zaczynałem brać bupropion to z 3 tygodnie prawie codziennie na benzo jechałem tak mnie ataki paniki tarmosiły po nim. potem rpzeszły xd
  • Odpowiedz
Czy to możliwe, ze przez #bupropion powróciły, albo nasiliły się moje objawy związane z #fobiaspoleczna ? Ostatnio jak musiałem porozmawiać z obcym typem, żeby coś załatwić to tak mi gula w gardle stanęła i się zacinałem, że poczułem się jakbym powrócił do #gimbaza xd porażka.

@Rozmemlany: jak najbardziej. Bupropion jest znany ze swojego działania lękorodnego i dlatego nie jest zalecany nerwicowcom.
  • Odpowiedz
  • 0
więc pewnie byłeś jakiś czas na 150

@smugboi: Pełny miesiąc i potem miałem wejść na 300 mg.

deksamfetamine. Jak dla mnie to nie stresuje i dodaje dynamity, widziałem nawet jakieś badania o dobrych wynikach dla fobii społecznej połączonej z ADHD

@smugboi: Jaka nazwa handlowa? Drogi to lek? Myślisz że na sugestię by to konowałka przypisala?
  • Odpowiedz