Wpis z mikrobloga

Jako, że sam przez te lata zmieniałem platformy między pc/konsolami w zależności od plusów a te były stopniowo z konsol zabierane chciałbym w tej nitce aby wypisać plusy tych dwóch platform aby zrobić takie porównanie dla tych wahających się

- pc darmowe granie online
- pc wiele sklepów cyfrowych przez co klucze są dość tanie
- pc możliwość kupna gier na steam za sprzedaż skrzynek w grach typu CS,
- pc 60fps to wybór nie łaska tworców, możesz zejść z detalami albo odpalić starsze pozycję bez czekania na łatkę
- pc spolszczenia do gier od fanów
- pc modyfikacje gier nieraz nawet krytyczne jak dodawanie możliwości odpalenia wycofanych gier "always online"
- pc możliwość spiracenia niedostępnych już starych pozycji.
- pc możliwość odpalenia w zasadzie każdego klasyka, nawet gdy są problemy to są jakieś sposoby na to.
- pc dużo większa dostępność gier, szczególnie mniejszych które na konsolach wychodzą potem albo wcale

- ps obecnie dużo taniej idzie dostać konsolę niż złożyć pc (pewnie przyszła generacja to zmieni)
- ps jeżeli jakąś grę już masz to ona będzie działać na konsoli stabilnie w sensie nie powinno być sytuacji, że jest update i nagle brakuje jej sterowników czy się nie odpali bo system już czegoś nie wspiera jak to bywa na windows.
- ps dzielenie gier ze znajomym jeszcze działa i zbija sporo cenę, sam tym sposobem nabyłem GTA VI na pół i wyszło po 130zł na głowę, co na premierową cenę jest bardzo dobrą ceną.
-ps wygoda, mimo steam os jeszcze pc nie doszły do wygody podłączenia konsoli i poprostu grania, choć to się zmienia.

Jak się komuś chce niech w podobnej formie wypisze swoje odczucia. Sam do premiery GTA VI jeszcze konsolę zostawię ale potem raczej PC bo wiele argumentów nie zostało a i te obecne obstawiam wyparują niedługo.

#ps5 #sony #gry #xbox
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@samael4018: normalnie, logujesz odpowiednio konta i masz jedna cyfrową bibliotekę na dwie konsolę, działa to od czasów PS4 na Xbox również.

Co istotne robisz to tylko raz i potem już nic nie kombinujesz, działa mi to tak od 15 lat, każda gra cyfrowa na pół (chyba że znajomy jej nie chce to wtedy płyta)
  • Odpowiedz
@Medonix: granie na playstation ostatni raz mialo sens w erze psx akurat

Pomijajac jakies 3rd party konsole emulujace, to z duzych firm tylko switch ma jakikolwiek sens, a tak to tylko pc.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@T0pi5: nie zgodzę się, w dekadzie PS4 Grałem prawie za darmo, kiedy na pc już były tylko kody i jeszcze nie było rozwiniętych kluczykowni.

PS4 kupiłem za śmieszne pieniądze względem pc o tej samej mocy a potem gierki w pudełkach i sprzedaż na których wychodziłem często na 0, ewentualnie premierowo na lekką stratę.

Przez tą dekadę ograłem naprawdę wiele gier prawie nic nie inwestując, neta miałem słabego więc też plus
  • Odpowiedz