Wpis z mikrobloga

Widzisz ten znak w terenie niezabudowanym i już wiesz, że na zderzaku będą Ci siedzieli szybcy i bezpieczni frustraci
Qurvinox - Widzisz ten znak w terenie niezabudowanym i już wiesz, że na zderzaku będą...

źródło: 825

Pobierz
  • 115
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zaklad_Gospodarki_Odpadami: Właśnie dlatego skasowałem wpis żeby takie nawiedzone barany jak ty się nie odpalały xD
Napiszę wiec jeszcze raz, żeby pozostali zamulacze wiedzieli że pisza z dorogowym mordercą "Zostaw prawo jazdy w domu i przesiądź się na autobus jak cię to przerasta". Najgorszy typ kierowcy to taki, który tamuje płynność ruchu swoimi widzimisiami. Drugi, równie zły to taki, który na zielomym świetle rusza jakby nogami rozpędzał samochód. Jest tych fatalnych
  • Odpowiedz
@efceka: W naprawdę wielu miejscach odpowiada za to rozlewająca się zabudowa mieszkalna. Zamiast krótkich odcinków terenów zabudowanych masz długie ciągnące się wsie czy pojedyńcze domy dość świeżo wybudowane i ograniczenie do 70kmh ¯\(ツ)/¯
Ograniczenia są mocno zdradliwe bo znam miejsca gdzie jadąc więcej niż na znaku może dojść do sytuacji że nie zmieścisz się na swoim pasie a na innych możesz jechać prędkość X2 i nic ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
od jakiegoś czasu jeżdżę na maxa przepisowo,

...

Póki co zero punktów tym prostym sposobem, żadnych janosików i innych aplikacji.

@zulugulubenc2: też tak jeżdżę i dostałem mandat bo fotoradar jeszcze w czasach jak Strażnicy Miejscy ustawiali był źle ustawiony, odwołanie do Sądu, w sądzie kara, ponowne odwołanie utrzymano i skierowano do rozpatrzenia do tej samej sędziny która obniżyła tylko trochę mandat ale nie usunęła. Ergo jazda przepisowa nie koniecznie równa
  • Odpowiedz
@BreathDeath: No stary jedziesz droga taka sama a tu 70 tu 90 to 80 to 100 to 70 p-------a można dostać xD
Skupiam się jedynie na limicie jak mi powie "fotoradar" lub inne hajso pochłaniacze.

Za granicą się cykam bo podobno nawet o 1km/h mandaty w euro są xD Nie wiem na ile to prawda ale mnie nie stać.
A w Polsce? ograniczenie 70 jedziesz 80 nawet 85 i nawet
  • Odpowiedz
50 i jadę 50 wali mnie to że czasami nawet TIRy mnie wyprzedzają lewym,

@zulugulubenc2: co ciekawe, żaden pojazd powyżej 3.5T nie może w mieście jechać więcej niż 50km/h nawet autobus! Tak samo z przyczepką są ograniczenia.
  • Odpowiedz
uwielbiam gości, którym sie wydaje ze urzędnik to jakaś wyrocznia i perfekcyjnie dobrał znaki drogowe do otoczenia :D

@ShooleR: ej, a w sumie to jeszcze napiszę. Skoro masz takie podejście to rozumiem, że nie masz też problemów do kogoś kto na takim ograniczeniu jedzie 40-50 km/h? Bo wiesz, widocznie uznał, że urzędnik nie dobrał perfekcyjnie znaków drogowych do otoczenia więc nie możesz mieć do niego pretensji jeśli chcesz być konsekwentny
Krupier - > uwielbiam gości, którym sie wydaje ze urzędnik to jakaś wyrocznia i perfe...
  • Odpowiedz
widzę życiowa p---a się znalazła xD

@Biszko: ile ty masz lat skoro ludzi jeżdżących normalnie tak nazywasz i przemieszczanie się z punktu A do punktu B traktujesz jako jakiś sirius biznis?
  • Odpowiedz
@Biszko: bardzo dobrze robisz! na pohybel zniewoleniu. ja również ruszam ze świateł na czerwonym oraz jeżdżę eskami pod prąd. nie toleruję bycia p---ą na drodze.

@Krupier: ta pogarda do innych użytkowników dróg w żaden sposób nie zależy od wieku. to sport narodowy. to metafizyka, a nie zwykłe przemieszczanie się między dwoma punktami.
  • Odpowiedz