Wpis z mikrobloga

Siemka, lutego 2025 roku kupiłem baterię do laptopa za 200zł. Około 11 miesięcy później pojawiła mi się wada i bateria spuchła (jest nieużywalna, niebezpieczna) - aktualnie jest wyciągnięta z laptopa i jej nie używam. Napisałem do sprzedawcy na Aliexpress, że bateria nie podziałała nawet roku i spuchła, przez co nie jestem w stanie jej używać i żeby mi zwrócił pieniądze. Sprzedawca mi odpisał, że 6-miesięczny okres gwarancyjny już minął...
Otworzyłem też spór na Revolucie i opisałem sytuację, niestety Revolut też mi nie uznał, bo uważa, że ochrona chargeback już minęła (nawet nie umieli napisać ile trwała...).
Pisałem też do Allegro do pomocy i "oni nie widzą znamion wady" i "nie mogą mi tego uznać"...

Zastanawiam się czy jestem w stanie jeszcze jakoś odzyskać pieniądze za wadliwy / marnej jakości produkt? Czy nie przysługuje nam jakaś ochrona z racji, że jesteśmy w Europie (jakaś 1-roczna ochrona/gwarancja, choćby Aliexpress?)

#aliexpress #prawo #zakupyzchin #zakupy #zakupyzaliexpress #revolut #xiaomi
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MisiekD: to w końcu Allegro czy Aliexpress? Bo w pewnym momencie zaczynasz pisać o pomocy Allegro.
Masz roczną rękojmię, ale #powodzenia w egzekwowaniu tego od Chińczyka. To jakbyś pożyczył 10 zł menelowi. Czy powinien oddać? Tak, powinien. Czy dostaniesz te pieniądze z powrotem? No właśnie.
  • Odpowiedz
@MisiekD: ale rękojmia Ci przysługuje od sprzedawcy (losowej chińskiej spółki) a nie od Aliexpress. Sam portal niczego złego tu nie zrobił.
A ma chargeback masz standardowo zdaje się 120 dni.
  • Odpowiedz