Wpis z mikrobloga

@f9JXBEArQ2H4TKl: powód dla którego gta sa pobierałem z thepiratebay zamiast kupic na steamie, torrent tej gierki to do dzis jest tak seedowany, ze gra pobiera sie w 3-4min lub mniej xd
  • Odpowiedz
Teraz uświadomcie

@f9JXBEArQ2H4TKl: Pewnie zaraz ktoś znowu zacznie wymyślać, że bronię korporacji (trudno). Nie, to ty sobie uświadom teraz, że spora część piosenek z tych gier została wycięta na przykład dla tego, żeby streamerzy/youtuberzy mogli to ogrywać bez strajka u siebie na kanałach. Bo ktoś zauważył, że oni wyłączają radio więc po prostu wycieli część najbardziej wrażliwych piosenek.
  • Odpowiedz
spora część piosenek z tych gier została wycięta na przykład dla tego, żeby streamerzy/youtuberzy mogli to ogrywać bez strajka u siebie na kanałach

@Cztero0404: LOL XDD, nie wiem to się wypowiem. Po prostu wygasły im licencje na wykorzystanie utworów w grze i korpo nie chce się wysupłać tych kilku milionów baksów, żeby je odnowić. Przecież masy i tak kupią odgrzewanego kotleta.
  • Odpowiedz
LOL XDD, nie wiem to się wypowiem.

@ossprime: No właśnie nie wiesz a się wypowiadasz taki jest problem. Skoro piszesz o milionach to robiąc takie coś jednocześnie nie musza płacić tych milionów za wykorzystywanie utworów i mają reklamę u streamerów którzy mogą sobie spokojnie w coś grać niejako robiąc darmową prezentację produktu swoim widzom za co też musieliby zapłacić kolejne miliony prawdopodobnie więc oszczędzili 2 razy.
  • Odpowiedz
Tak, tak, chodzi o wygodę strimerów <facepalm> Wcale nie musieli wycofywać ze sprzedaży wersji PC, bo były w niej zaszyte stare, nieaktywne pliki z utworami, na które wygasły licencje

@ossprime: To nie jest tak, że stare wersje po prostu totalnie inaczej wyglądały na przykład, to na pewno tylko ze względu na licencje xD
  • Odpowiedz
Nie, to ty sobie uświadom teraz, że spora część piosenek z tych gier została wycięta na przykład dla tego, żeby streamerzy/youtuberzy mogli to ogrywać bez strajka u siebie na kanałach.

@Cztero0404: co za bzdura, gdyby to był powód to by po prostu w opcjach dodali "tryb streamera". To jest zupełnie nielogiczne żeby wyciąć część piosenek z takiego powodu, a część zostawić. No streamer dalej może dostać bana ale teraz trochę
  • Odpowiedz
odpalasz sobie taki ulubiony tytuł po pięciu latach od premiery, a tam na mapie brakuje tekstur, bo licencja na wygląd chodnika czy bloku właśnie wygasła

@f9JXBEArQ2H4TKl: Albo licencja na głos jakiegoś gościa od dubbingu i nagle masz niemą grę z napisami.
  • Odpowiedz
Nintendo też już zaczęło wypuszczać "game key-cardy" a nie legitne kartridże z grą

@ossprime: Tutaj chociaż można je (z tego co wiem) nadal odsprzedać, więc jest to forma własności.
  • Odpowiedz