- Akosta i syn Boyda to dwie najbardziej bezuzyteczne postacie, jedynie przeszkadzaja i mecza bule - Julie - zapomniala, ze moze skakac po lniach czasowych, w sumie nagle sobie wytlumaczyla, ze nic takiego nie umie i w miasteczku nie dzieja sie dziwne rzeczy XDDD - Randall - chlopa przykleili do Julie, jakis watek romansu chcieli rozkrecic, ale nic to nie dalo. Ich wspolny watek odkrywania skokow po liniach byl budowany przez kilka odcinkow, zeby po jednej porazce uznac, ze porzucaja pomysl na dobre XDDD i ofc nikomu o tym ani slowa - Sophie jako nowa w stadzie stala sie centrum zwierzen - jak ktos ma mowic co dziwnego sie przytrafilo to jakims cudem tylko mowi to Sophie XD - Boyd ma ciagle syndrom wybawcy i czuje, ze scenariusz na niego utknal w jakiejs petli 'nie mozecie tego zrobic, sam to zrobie! -> ok robimy to' - Henry - widac na dloni, ze gosc ciagle pijany i ma trudny i okres i w sumie ludzie to ignoruja, ale akurat jego watek z 'dwoma swiatami' i mieszanie mu w glowie mi sie podoba - Viktor - jedna z lepszych postaci, ale ciagle uzywa polslowek a wie duzo wiecej i widzac co sie dzieje moze tylko powiedziec 'nie robcie tego bo bedzie zle'... - Fatima - jak dla mnie jedna z najslabszych aktorek, bardzo slabo gra, ta jej mimika jest tak kiepska... nie mowiac o jej watku, ktory po dopracowaniu moglby byc fajny, gdyby zostawili samo polaczenie ze Smileyem, ale dodali jakiegos durnego golema, ciagle jej zalamania i to, ze tez nikomu nic nie mowi.. - Jade i Tabitha - ciekawy watek, ale troche pozno wprowadzony
Ogolnie najbardziej irytujace jest to, ze po tylu sezonach bohaterowie dalej potrafia kwestionowac czyjesz wizje czy inne odklejki jakie sie dzieja i racjonalizuja... Tak jak Julie rozmawiajac z matka i Ethanem slyszac o tym, ze Tabitha i Jade sie reinkarnoawali wiele razy to weszlo w nia jakies wyparcie gdzie odcinek wczesniej skakala w czasie XDDD
no i wiadomo, przydazylo sie komus cos dziwnego? To za wszelka cene nikomu nie mowi a jak powiesz 1 osobie to ta bedzie traktowala wiadomosc jako najswietsza tajemnice..
a i na koniec, tyle planowali jak tu sie dostac do komanty z koscmi, wizualizacja 3d, 4 approvale od managerow, zebrana ekipa, ciezki sprzet a na koniec Boyd z gowniakiem i Fatima weszli sobie od frontu z jedna latarka i momentalnie znalezli Tabite I Jade XDDD Jedna kula wystarczyla na te kosci, ktorych nie mogli rozwalic nogami i cyk, pora na csa XD
Dlaczego czuje, ze piaty sezon bedzie jeszcze bogatszy w takie durnoty?
@czuczupikczu: bardzo dobrze opisałeś moje odczucia, bez zbędnego narzekania czy wybielania. Jedynie - to nie były kości w podziemiach, tylko drewienka.
@czuczupikczu: przecież to logiczne, że jak ktoś robi kraty w podziemnych jaskiniach to robi je akurat z drewna, aby w przypadku uwięzienia przypadkowych dwóch osób można by je wyłamać.
Ten serial traktuje swoich widzów jak debili i jak ktoś tego nie widzi to współczuję samoświadomości.
@krystekw2: @Clefairy no wlasnie te drewienka tak z d--y byly. Z jednej strony mozna racjonalizowac, ze moze to jakis pokoj potworow gdzie sobie spia i trzeba bylo miec tam wentylacje xD ale no.. nawet jak to pisze to kisne ze smiechu
@Roman_Horsetych Niby tak, ale zobacz, ze jedna i druga jak mowia o swoich 'odklejkach' to chca kogos przekonac a jak slysza o czyjejs wizji/mocy to w to
@czuczupikczu: mnie drewniane kraty nie wzruszyły, bo znaleźli się tam przypadkiem i w sumie niewiadomo czy to miało być jakieś więzienie. Natomiast sam fakt, że Boyd z dwoma osobami idą na wielką akcję ratowniczą i nie wzięli ze sobą nic, totalnie nic co by mogło im pomóc w wydobyciu Jade'a i Tabithy z gruzów czy czegokolwiek to TOP KEK xD przy ujęciu jak biją kamieniami w te kraty już zdechłem
@czuczupikczu: przeciętny serial, takie 5/10. Akcja w ogóle nie posuwa się do przodu, bohaterowie kręcą się w kółko, przegadany, można przewinąć 80% i nadal wiadomo ocb, po tylu sezonach w sumie nie wiadomo niczego nowego niż było wiadomo w 1 sezonie
- Julie - zapomniala, ze moze skakac po lniach czasowych, w sumie nagle sobie wytlumaczyla, ze nic takiego nie umie i w miasteczku nie dzieja sie dziwne rzeczy XDDD
- Randall - chlopa przykleili do Julie, jakis watek romansu chcieli rozkrecic, ale nic to nie dalo. Ich wspolny watek odkrywania skokow po liniach byl budowany przez kilka odcinkow, zeby po jednej porazce uznac, ze porzucaja pomysl na dobre XDDD i ofc nikomu o
Akurat Julie powiedziała, że to wszystko bez sensu bo po prostu wywoływała w sobie adaki padaczki i tyle z tego było.
Chyba po tym jak próbowała zrobić ten patent ze znaczkiem na kartce i okazało się, że po tym jej chodzeniu w czasie znaczka nie było - więc po prostu trzęsła się na trawniku i tyle było.
@quarien: tylko widziala faceta w zoltym garniturze, grozil jej a potem znalezli... zolty garnitur :D
@czuczupikczu: To albo kisić te sekrety w głowie. Jak Sara - głosy mówią aby zabić dziecko. Jak Fatima - jestem w ciąży z nieistniejącym dzieckiem i mam ochotę zjadać zgniłe warzywa Jak Elgin - zombie kobieta w kimono ciągle coś ode mnie chce i tak dalej.
Moje podsumowanie sezonu:
- Akosta i syn Boyda to dwie najbardziej bezuzyteczne postacie, jedynie przeszkadzaja i mecza bule
- Julie - zapomniala, ze moze skakac po lniach czasowych, w sumie nagle sobie wytlumaczyla, ze nic takiego nie umie i w miasteczku nie dzieja sie dziwne rzeczy XDDD
- Randall - chlopa przykleili do Julie, jakis watek romansu chcieli rozkrecic, ale nic to nie dalo. Ich wspolny watek odkrywania skokow po liniach byl budowany przez kilka odcinkow, zeby po jednej porazce uznac, ze porzucaja pomysl na dobre XDDD i ofc nikomu o tym ani slowa
- Sophie jako nowa w stadzie stala sie centrum zwierzen - jak ktos ma mowic co dziwnego sie przytrafilo to jakims cudem tylko mowi to Sophie XD
- Boyd ma ciagle syndrom wybawcy i czuje, ze scenariusz na niego utknal w jakiejs petli 'nie mozecie tego zrobic, sam to zrobie! -> ok robimy to'
- Henry - widac na dloni, ze gosc ciagle pijany i ma trudny i okres i w sumie ludzie to ignoruja, ale akurat jego watek z 'dwoma swiatami' i mieszanie mu w glowie mi sie podoba
- Viktor - jedna z lepszych postaci, ale ciagle uzywa polslowek a wie duzo wiecej i widzac co sie dzieje moze tylko powiedziec 'nie robcie tego bo bedzie zle'...
- Fatima - jak dla mnie jedna z najslabszych aktorek, bardzo slabo gra, ta jej mimika jest tak kiepska... nie mowiac o jej watku, ktory po dopracowaniu moglby byc fajny, gdyby zostawili samo polaczenie ze Smileyem, ale dodali jakiegos durnego golema, ciagle jej zalamania i to, ze tez nikomu nic nie mowi..
- Jade i Tabitha - ciekawy watek, ale troche pozno wprowadzony
Ogolnie najbardziej irytujace jest to, ze po tylu sezonach bohaterowie dalej potrafia kwestionowac czyjesz wizje czy inne odklejki jakie sie dzieja i racjonalizuja... Tak jak Julie rozmawiajac z matka i Ethanem slyszac o tym, ze Tabitha i Jade sie reinkarnoawali wiele razy to weszlo w nia jakies wyparcie gdzie odcinek wczesniej skakala w czasie XDDD
no i wiadomo, przydazylo sie komus cos dziwnego? To za wszelka cene nikomu nie mowi a jak powiesz 1 osobie to ta bedzie traktowala wiadomosc jako najswietsza tajemnice..
a i na koniec, tyle planowali jak tu sie dostac do komanty z koscmi, wizualizacja 3d, 4 approvale od managerow, zebrana ekipa, ciezki sprzet a na koniec Boyd z gowniakiem i Fatima weszli sobie od frontu z jedna latarka i momentalnie znalezli Tabite I Jade XDDD Jedna kula wystarczyla na te kosci, ktorych nie mogli rozwalic nogami i cyk, pora na csa XD
Dlaczego czuje, ze piaty sezon bedzie jeszcze bogatszy w takie durnoty?
Jedynie - to nie były kości w podziemiach, tylko drewienka.
Ten serial traktuje swoich widzów jak debili i jak ktoś tego nie widzi to współczuję samoświadomości.
@Roman_Horsetych Niby tak, ale zobacz, ze jedna i druga jak mowia o swoich 'odklejkach' to chca kogos przekonac a jak slysza o czyjejs wizji/mocy to w to
@quarien: tylko widziala faceta w zoltym garniturze, grozil jej a potem znalezli... zolty garnitur :D
Jak Sara - głosy mówią aby zabić dziecko.
Jak Fatima - jestem w ciąży z nieistniejącym dzieckiem i mam ochotę zjadać zgniłe warzywa
Jak Elgin - zombie kobieta w kimono ciągle coś ode mnie chce
i tak dalej.
Zawsze świetnie to się sprawdza.