Aktywne Wpisy

Obiboq +22
Przez 15 lat pracy przed komputerem, praktycznie zerową aktywność fizyczną, oglądanie seriali po robocie i jedzenie syfu nabawiłem się sporej nadwagi.
Różowa czasem śmieszkowała z mojego brzucha i sugerowała, żebym trochę schudł. Od czasu do czasu chodziłem na siłownię, ale bez większego planu i oczywiście bez żadnych rezultatów. Przez ostatni rok ćwiczyłem już w miarę regularnie, ale nadal nie trzymałem diety, więc efekty były praktycznie zerowe.
W końcu zgłosiłem się do profesjonalnego trenera, który
Różowa czasem śmieszkowała z mojego brzucha i sugerowała, żebym trochę schudł. Od czasu do czasu chodziłem na siłownię, ale bez większego planu i oczywiście bez żadnych rezultatów. Przez ostatni rok ćwiczyłem już w miarę regularnie, ale nadal nie trzymałem diety, więc efekty były praktycznie zerowe.
W końcu zgłosiłem się do profesjonalnego trenera, który
Studiuję, teraz idę na 2 rok infy na AGH i psychicznie wysiadam.
Piszę to po kolejnej nieprzespanej nocy, lecąc na trzecim energetyku, bo zamiast mieć wakacje, zakuwam jak porąbany do dwóch poprawek we wrześniu. Mam jeszcze 35 dni ale jadę z rodzicami na wakacje i wiem, że nie będzie tam warunków do nauki. Odsiew w tej sesji jest tak potężny, że połowa mojego roku już poleciała (głównie analiza i c++), a najgorsze jest
Piszę to po kolejnej nieprzespanej nocy, lecąc na trzecim energetyku, bo zamiast mieć wakacje, zakuwam jak porąbany do dwóch poprawek we wrześniu. Mam jeszcze 35 dni ale jadę z rodzicami na wakacje i wiem, że nie będzie tam warunków do nauki. Odsiew w tej sesji jest tak potężny, że połowa mojego roku już poleciała (głównie analiza i c++), a najgorsze jest
źródło: dramat_studenta_
Pobierz

O co chodzi z tymi zdjęciami z 2 rurami od klimatyzatora wywalonymi za okno. Jak go kupiłem to mam jedną rurę outlet która wylatuje ciepłe powietrze na zewnątrz a co z drugą ? Po co ja się doczepia może też bym tak zrobił sobie
Dwie rury temu zapobiegają.
@na_ulicy_maslo_trzaslo: Dokladnie. A jak wpadniesz na pomysla zeby se tak uszczelnic mieszkanie zeby nie zaciagac cieplego powietrza to sie udusisz :D
@Wypokowicz93
Jest to noname ale myślę, że to bez różnicy jaka firma do pewnej kwoty. Używają pewnie te same chińskie podzespoły tylko sprzedają pod inną nazwą.
A jak to się ma do wytrzymałości tego kompresora właśnie. Bo tak to jest chłodzony zimnym powietrzem, które sam wytworzy więc jest lepiej chłodzony a jak podłączę do niego rurę i wystawię na zewnątrz to cieplejszym powietrzem będzie chłodzony i pewnie przepływ też będzie mniejszy. Nie skróci to jego żywotności ?
Urzadzenie wyrzuca cieple powietrze na zewnatrz. (i one jest cieplejsze niz "pogoda na zewnatrz"). I jak przy rurze wylotowej nie uszczelnisz to bedziesz je zasysal.
Popatrz tu - Nie patrz na to co reklamuja, jakich producentow. Patrz na
Okej a jak się ma żywotność wtedy tej sprężarki. Ona się grzeje więc lepiej jak będzie zasysać chłodniejsze powietrze z pokoju niż cieplejsze z dworu. W ramach dłuższej żywotności mogę przeżyć że będzie mi zaciągać trochę cieplejszego powietrza.
Dobrze myślę, że to skróci jej żywotność ? Dodatkowa dłuższa rura + cieplejsze powietrze z zewnątrz = ciężkie warunki dla sprężarki
Wniosek - te wszelkie "przenosne" klimatyzatory do mnie nie przemawiaja. Tylko jedno ale - Moze sie technika zmienila bo pracowalem w branzy 10 lat temu. Co ja mowie... NA PEWNO technika sie zmienila. Ale fizyki nie zmienisz :PPPP
Zawsze taka