Wpis z mikrobloga

#klimatyzator

O co chodzi z tymi zdjęciami z 2 rurami od klimatyzatora wywalonymi za okno. Jak go kupiłem to mam jedną rurę outlet która wylatuje ciepłe powietrze na zewnątrz a co z drugą ? Po co ja się doczepia może też bym tak zrobił sobie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

generuje w pomieszczeniu podciśnienie, które z kolei powoduje, że do pomieszczenia zaciągane jest ciepłe powietrze z zewnątrz.

@na_ulicy_maslo_trzaslo: Dokladnie. A jak wpadniesz na pomysla zeby se tak uszczelnic mieszkanie zeby nie zaciagac cieplego powietrza to sie udusisz :D
@Wypokowicz93
  • Odpowiedz
  • 0
@Tomek3322: W sklepie Jula za 1699 klimatyzator Anslut 3520w chyba. 3.5kw.

Jest to noname ale myślę, że to bez różnicy jaka firma do pewnej kwoty. Używają pewnie te same chińskie podzespoły tylko sprzedają pod inną nazwą.
  • Odpowiedz
  • 0
@na_ulicy_maslo_trzaslo: @gorzki99

A jak to się ma do wytrzymałości tego kompresora właśnie. Bo tak to jest chłodzony zimnym powietrzem, które sam wytworzy więc jest lepiej chłodzony a jak podłączę do niego rurę i wystawię na zewnątrz to cieplejszym powietrzem będzie chłodzony i pewnie przepływ też będzie mniejszy. Nie skróci to jego żywotności ?
  • Odpowiedz
@Wypokowicz93: Upraszcajac:

Urzadzenie wyrzuca cieple powietrze na zewnatrz. (i one jest cieplejsze niz "pogoda na zewnatrz"). I jak przy rurze wylotowej nie uszczelnisz to bedziesz je zasysal.

Popatrz tu - Nie patrz na to co reklamuja, jakich producentow. Patrz na
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: no dobra teraz już rozumiem xd

Okej a jak się ma żywotność wtedy tej sprężarki. Ona się grzeje więc lepiej jak będzie zasysać chłodniejsze powietrze z pokoju niż cieplejsze z dworu. W ramach dłuższej żywotności mogę przeżyć że będzie mi zaciągać trochę cieplejszego powietrza.

Dobrze myślę, że to skróci jej żywotność ? Dodatkowa dłuższa rura + cieplejsze powietrze z zewnątrz = ciężkie warunki dla sprężarki
  • Odpowiedz
@Wypokowicz93: Powiem Ci tak - krotko pracowalem w branzy. Wiec i moze za duzo sie nie nauczylem. Ale zawsze do wszystkiego podchodze technicznie i zawsze z czegos nowego chce sie czegos nauczyc.

Wniosek - te wszelkie "przenosne" klimatyzatory do mnie nie przemawiaja. Tylko jedno ale - Moze sie technika zmienila bo pracowalem w branzy 10 lat temu. Co ja mowie... NA PEWNO technika sie zmienila. Ale fizyki nie zmienisz :PPPP

Zawsze taka
  • Odpowiedz