Wpis z mikrobloga

@Famine: chcącemu nie dzieje się krzywda¯\(ツ)/¯

@Mariuszzuk: to nie prędkość jest problemem, miliony polskich kierowców codziennie pokazuje, że limit spokojnie mógłby zostać podniesiony na autostradzie do 180 i nic by się nie stało. Problemem są zjeby co albo jadą średnio sprawnym gruzem albo odwalają coś na drodze, na nich limity i tak nie podziałają.
  • Odpowiedz
@Famine: mniej więcej 2 razy w tygodniu, 2,5 tonową cegłą, jak jest sprawna to nawet kawa trzymana w prawej ręce mi się nie wyleje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 8
@__MadCat

@Famine: mniej więcej 2 razy w tygodniu, 2,5 tonową cegłą, jak jest sprawne to nawet kawa trzymana w prawej ręce mi się nie wyleje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No to skoro masz taką cegłę to wiesz jaka jest droga hamowania a wątpię czy kombinacja prędkości rzędu 180 km/h, czasu reakcji, hamulcy i opon u przeciętnego kierowcy zapewni bezpieczeństwo innym uczestnikom ruchu drogowego gdy ktoś
  • Odpowiedz
@Famine: cytując klasyka "wypadki się zdarzają, Napijesz się, naćpasz, a wypadek i tak by się zdarzył".

Nie ma co ograniczać wszystkich z tego powodu
  • Odpowiedz
  • 35
@__MadCat:

limit spokojnie mógłby zostać podniesiony na autostradzie do 180 i nic by się nie stało

Nie każdy jeździ tak zajebiscie jak ty, lecąc 180 i pijąc przy tym kawkę.

Co roku na Polskich drogach ginie ponad 1500 osób, przepisy są stworzone dla ogólu, aby każdy na drodze czuł się bezpiecznie, poniżej ograniczenia prędkości w krajach, w których śmiertelność wypadków jest najmniejsza w Europie, widzisz tam gdzieś 180?
Mariuszzuk - @__MadCat:
limit spokojnie mógłby zostać podniesiony na autostradzie do ...

źródło: 1000014143

Pobierz
  • Odpowiedz
Nie każdy jeździ tak zajebiscie jak ty, lecąc 180 i pijąc przy tym kawkę.

@Mariuszzuk: mówię o górnych limitach, nie dolnych. Ludzie są dorośli, odpowiedzialni, każdy ma swój rozum, jadą tyle ile jest im komfortowo. Nikt nie zmusza cię abyś corollą, z-----y po pracy w kołchozie jechał 180.

Większość kierowców i tak przekracza prędkość, a wypadki ma nawet nie promil kierujących, co daje jasno do zrozumienia, że limity są za
  • Odpowiedz
  • 1
@__MadCat

>

>Nie każdy jeździ tak zajebiscie jak ty, lecąc 180 i pijąc przy tym kawkę.

@Mariuszzuk: mówię o górnych limitach, nie dolnych. Ludzie są dorośli, odpowiedzialni, każdy ma swój rozum, jadą tyle ile jest im komfortowo. Nikt nie zmusza cię abyś corollą, z-----y po pracy w
  • Odpowiedz
  • 10
@__MadCat:

Większość kierowców i tak przekracza prędkość, a wypadki ma nawet nie promil kierujących, co daje jasno do zrozumienia, że limity są za niskie.

Wiesz o co chodzi w poprawie bezpieczeństwa na drogach? Żeby na nich ginęło jak najmniej osób, nieważne, czy to będzie jedna dziesiąta, czy jedna setna promila, w Polsce ciągle umiera za dużo osób w wyniku wypadków. Co roku z mapy Polski znika mała wioska, bo ktoś
  • Odpowiedz
  • 20
@sidhellfire: przecież cep napisał, że ma dwa awaryjne hamowania w tygodniu 2.5 tonową cegłą przy 180, więc ręce opadają jacy ludzie jeżdżą po naszych drogach.

Ja mam już prawko ponad 10 lat i takie hamowania miałem może ze 3 razy
  • Odpowiedz
to nie prędkość jest problemem,

@__MadCat: jak napisać, ze nie zdales podstawówki, bez pisania, ze nie zdales XD

Jaka jest energia kinetyczna samochodu jadącego 120 km/h a jaka samochodu jadącego 180km/h
  • Odpowiedz
@Mariuszzuk: nie przetłumaczysz, btw ja nie miałem żadnego awaryjnego hamowania, ale ja to ciota jestem co nie z--------a i ma zdolność przewidywania tego że wszystko może się o-----ć i z tego powodu utrzymuję dość duże odstępy. Co ciekawe ci z-----------e jeżdżą tak aby resztę dnia spędzić na kanapie.
  • Odpowiedz
Co roku na Polskich drogach ginie ponad 1500 osób,

@Mariuszzuk: ej to jeszcze daj ile procent wypadków jest na autostradach.

Bo dasz taką statystykę, co nie? Przecież byś jej nie chował bo nie pasuje ci pod rzewne opowieści "PIERDYLYLJONA WYPADKUFFF ROCZNIE" w kraju, co nie?
  • Odpowiedz
@__MadCat: najlepszy jest ten "czas reakcji"- jakby ci na tej autostradzie zza winkla wyskakiwało raczkujące dziecko xd
Nawet jadąc te 180, względem innych osobówek poruszasz się 40km/h szybciej, względem tirów 90, no kosmos.

Czyli tak jakbyś jechał krajówką i mierzył prędkość względem budynków xd
  • Odpowiedz
z tego powodu utrzymuję dość duże odstępy

@picasssss1: na polskich drogach to niemożliwe, za każdym razem gdy wyprzedzasz tiry czy kolumnę aut 140 i trzymasz prawidłowy, minimum 70m odstęp, to już jakiś JANUSZ GNUJ w swojej ekonomicznej acz dynamicznej DACZJI DOKKER PO DACHOWANIU, wyłącza klimatyzację i światła, wdusza gaz w deskę, kierunek na 0.5ns I JEB NA LEWY PROSTO PRZED CIEBIE BO PRZECIEŻ BYŁ TAKI ODSTĘP
  • Odpowiedz
jprdl, jak czytam te komentarze, to nie wierzę, jakieś anemiki boja się o swoje życie gdyby wszyscy mogli legalnie jechać 20km więcej niż i tak obecnie jeździ 90% kierowców w tym kraju XDDDD
  • Odpowiedz