Wpis z mikrobloga

• 57
@Prawdziwy_Oponiarz problemem jest to, że normalizacja i promowanie takich zachowań pośrednio wymusza ich naśladowanie. będąc w przestrzeni publicznej i załatwiając jakieś swoje sprawy, będzie się od ciebie wymagało żebyś non stop analizował czy jakiś płatek śniegu w odległości 50m i bliżej nie czuje się "zagrożony", a jeśli tak to trzeba będzie złożyć stosowną samokrytykę, wyjaśnić zamiary, przeprosić i obiecać poprawę.

wyszukaj sobie: conformity pressure, moral grandstanding, concept creep
  • Odpowiedz
@Prawdziwy_Oponiarz: że typ szedł na parking razem z jakąś losową babą i został x metrów na chodniku od samochodu i powiedział do baby że jest zaparkowany obok niej i poczeka aż odjedzie żeby jej nie stresować.
  • Odpowiedz
@DynPydro: niektóre baby to żyją tylko tym strachem i przechwalają się jak to one się nie boją i nie oglądają za siebie dostarczam jedzenie, Jezdziłem służbowym oklejonym z każdej strony samochodem, również na dachu. W opisie zamówienia mam "proszę dzwonić, domofon nie działa ", nie chciało mi się przepisywać numeru a akurat do klatki, do której miałem dostarczyć wchodziło jakieś dziewczę. Zacząłem więc biec od samochodu do klatki, trzymając wielgachną
  • Odpowiedz
@DynPydro: współczesna kobieta boi się jakiegoś mirka, który idzie za nią na ulicy dłużej niż minutę, ale nie boi się jechać sama w nocy do poznanego na apce chada, który nie wiadomo kim tak naprawdę jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Piter1489:

ale nie boi się jechać sama w nocy do poznanego na apce chada

O to to! Haha! Zawsze mnie to dziwiło... jakie te baby mają jaja i jak ryzykują życiem, jadąc do obcych chłopów c--j wie kuwa gdzie, nawet lecą na drugi koniec świata, do innej kultury, łażą po nocach z tym winkiem, tylko żeby zaruchać chada... przecież normalny chłop nigdy przenigdy by tego nie zrobił
  • Odpowiedz
@DynPydro to jest ta słynna silna psycha kobiet? Sama sobie do łba wkłada problemy, z takim podejściem do świata po czterdziestce bankowo wrotki będą odpięte i xanax na kilogramy będzie wjeżdżał.
  • Odpowiedz
@DynPydro: kuuuurde ja nie tak dawno wracałem w środku nocy i szedłem se do domu, a przede mną była jakaś laska która szła w tę samą stronę i szedłem za nią od wysiądnięcia z tranwaju aż nie skręciłem do mojej klatki (razem z 7 minut) xD ciekawe czy se myślała że jestem creepem, a ja po prostu do domu szedłem se ehhh
  • Odpowiedz