Wpis z mikrobloga

Opuszczam na razie #bangkok ale ja tu jeszcze wrócę bo mega spodobało mi się to miasto. Jedynie te ogromne korki trochę zniechęcają.

Lece na Krabi do Ao Nang - tam spędzę dwa dni i później płynę na wyspę Kho Pi Pi. Zamierzam spędzić tam minimum 5-7 dni i później będę myślał co dalej.

Oczywiście nie wiedziałem, że w Bangkoku są dwa lotniska i zamówiłem taxi na złe lotnisko xD Ale w trakcie jazdy się zorientowałem i zmieniłem trasę.

#sernikpodrozuje - obserwuj by być na bieżąco
#podroze
lubie-sernik - Opuszczam na razie #bangkok ale ja tu jeszcze wrócę bo mega spodobało ...

źródło: 16795

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dobre imprezy są tu: https://maps.app.goo.gl/KkSXEjoEPc1VNjRu7
W sensie niekoniecznie ten bar ale w tej lokalizacji jak wchodzisz wewnątrz budynków to masz kilka baro-klubów na dole (polecam ten na wprost ale nie pamiętam nazwy) plus na 1 piętrze na końcu z prawej strony był taki bardziej lokalny.
Jak potrzebowałbyś koleżankę do towarzystwa to szukasz tu: https://maps.app.goo.gl/kCNiXfCS1z5WptZa8
I podobnie jak wyżej, niekoniecznie ten bar ale w ulicy do niego idącej na prawo i na lewo
  • Odpowiedz
@lubie-sernik: jak będziesz w Ao Nang to koniecznie przy plaży weź sobie rejs na Railey Beach, tam jest super plaża i widoki, a do tego można wypić magic shake z grzybkami ( ͡° ͜ʖ ͡°) polecam z całego serca.
  • Odpowiedz
  • 0
@lubie-sernik: strasznie imprezowe miejsca ;-) ja polecam koh lanta I nurkowanie z katamaranu że śniadaniem na wodzie :-) park Khao sok z nocowaniem w dżungli w bungalow I pływanie w jaskini (chociaż chyba teraz zły sezon)
  • Odpowiedz
  • 0
@lubie-sernik: ko phi phi straszna komercyjna imprezownia. Byłem tam 2 dni i rzygać mi sie chciało. Ta wyspa nie jest w stanie ogarnąć infratrukturalnie tyłu ludzi. Po ulicach płynie woda, która j---e, co 5 metrów naganiają na "boat?", a wieczorem stado n--------h ludzi. Jedyne co to snorkeling spoko. Wyspa z ogromnym potencjałem bo wyglada pięknie, ale tam jest 5x za dużo ludzi. Target to imprezowicze, a nie ci co chcą
  • Odpowiedz
@xEm: Najlepsza na phiphi jest kładka nad płynącym szambem praktycznie w centrum miasta ( ͡° ͜ʖ ͡°) No i restauracje, jak chce się od tajskiej kuchni odpocząć to parę fajnych miejsc tam jest. No i punkt widokowy na szczycie góry obowiązkowo trzeba zaliczyć

@lubie-sernik W Ao Nang polecanko Enjoy thai restaurant. Najbezpieczniejsza opcja żeby zjeść tanio dobrze i bez późniejszych rewolucji. Polecam też street foody
  • Odpowiedz
@lubie-sernik: Miłej wyprawy, polecam wziąć wycieczkę całodniowa z Ao Nang do różnych wysp. Ja tak chyba 5 wysp zwiedziłem w ciągu jednego dnia. Koniecznie odwiedź wyspę LaoLading.
  • Odpowiedz
@lubie-sernik: Świetnego Pad Thaia zjesz w drodze na plażę. Zaraz obok hotelu Blue Smart Sottel. Hotelu nie polecam bo ukradli mi kasę z sejfu. Niedaleko tego hotelu jest też fajna ścieżka z małpami. W centrum Ao Nang są fajne restauracje. A jak chcesz coś z super widokiem żeby zrobić super zdjęcia na Ig to skocz sobie : The Hilltop Ao Nang
  • Odpowiedz