Aktywne Wpisy

Guminator +225
#trzecieoko #gif #patologiazewsi #polskiedrogi #samochodoza #stopcham
#wroclaw. Obywatelskie zatrzymanie pani, która wjechała na bezczelnego mercedesem do Parku, żeby obejrzeć #zacmienie z Wzgórza Oporowskiego. Zaparkowała na trawniku, a potem chciała wyjechać parkową alejką przez tłum.
Dlaczego to zawsze są luksusowe auta?? 😳
#wroclaw. Obywatelskie zatrzymanie pani, która wjechała na bezczelnego mercedesem do Parku, żeby obejrzeć #zacmienie z Wzgórza Oporowskiego. Zaparkowała na trawniku, a potem chciała wyjechać parkową alejką przez tłum.
Dlaczego to zawsze są luksusowe auta?? 😳
źródło: animation - 2026-08-13T093648.739
Pobierz
GabrielOcello +634
źródło: 1000023814
Pobierz

Nie wiem ile teraz za kilowatogodzinę, ale zakładam ze ten dzień chłodu na jeden pokój to tak z lekko 30 pln
#lato #upal #pogoda #klimatyzator #prad #energia #pieniadze
@marcus777: Dzisas ile zes ta klime trzymal wlaczona?
G------a izolacja przy rurze na zewnątrz to i sprawność na łeb
19kWh / 21h = 0.905 kW
0.905 kW - 30 W = 875 W
875 W / 1.7 kW = 0.515
51% czasu leciała na kompresorze
No mogles i ja Ci nie bronie. Ale serio?
@marcus777: Ok to wszystko wyjasnia. Wiec mamy 21h pracowania i 20kWh. Tragedii nie ma. Bo wychodzi bardziej 1kW na godzine.
Ale za uja bym 24h/dobe klimy w chacie nie mial odpalonej. Chociaz z drugiej strony jak wychodzi 1kW/h? to czemu nie.
Klimatyzacja działa zero - jedynkowo. Kompresor się włącza i gdy obniży sam się wyłącza. Poziomy to prędkość nawiewu. Jeśli będzie chłodno to nie mrozi ona dalej.
@marcus777: Bo tak sie jakos sklada ze nie siedze w jednym pomieszczeniu caly czas. Owszem - zgodnie z tym co wyzej to latwiej jest utrzymac temperature niz ja obnizyc. No ale napislem:
źródło: Screenshot_20260628_025410_org_supla_android_MainActivity
PobierzTo nie jest split tylko klima przewoźna - rura idąca na zewnątrz jest słabo uszczelniona wychodząc przez drzwi balkonowe zabezpieczone cienkim rękawem