Wpis z mikrobloga

@Wilczynski: Jesteś tak obrzydliwą kreaturą, że brak mi słów. Mam nadzieję, że sobie kiedyś wpadniesz swoim Matizem pod ciężarówkę i się pośmiejemy, że idiota nie potrafi jeździć i nie wie, że pod ciężarówki się nie wjeżdża
  • Odpowiedz
  • 0
@Caracas: Ty wyraźnie nie masz pojęcia jak wygląda sprzęt wojskowy dzisiaj. To nie jest ciężarówka STAR jak z lat 90tych. To jest inna technologia. I tak, można schłodzić kabinę kierowcy dzisiaj.
  • Odpowiedz
@Wilczynski: Zapewne mam więcej wspólnego z wojskiem niż Ty. Jesteś w błędzie. Dla twojej wiadomości podczas studiów (Nawigacja kierunek pływający) mieliśmy obowiązkowe studium wojskowe+ przysięga + 1.5 roczne studium dodatkowo podczas studiów. Skończyło się ono zdanjem egzaminu na oficera Marynarki Wojennej z przeniesieniem do rezerwy MON. Bez tego nie mogłeś podejść do obrony inżyniera oraz wydania dyplomu oficera wachtowego :)

Więc coś jeszcze?
  • Odpowiedz
  • 0
@Jagass: Poczekaj. Ale co mam odszczekać, że jak jest gorąco to żołnierz zemdlał iPutin jest w strachu? Jak jest wojna to bywa gorąco, bywa zimno, są wstrząsy, wybuchy, giną koledzy. Generalnie jest niefajnie. Bardzo niefajnie. Gorzej niż 38 stopni w klimatyzowanej kabinie. No więc co mam odszczekać? Szyderczy komentarz, że Putin jest w strachu?
  • Odpowiedz
  • 0
@Caracas: No to pływałeś na statkach. A czy prowadziłeś ciężarówkę wojskową? Teraz. Bo technika się mocno zmienia. Naprawdę poszły olbrzymie środki na inwestycje i całe państwo przygotowuje się do wojny (piszę to nieironicznie - mam znajomych wojskowych. Jak opowiadają mi o ćwiczeniach to jest to prawdziwy matrix. 21 wiek. I tak właśnie być powinno).
Żeby nie było.
Mam do Ciebie pełny szacunek za przebycie szkolenia, podczas studiów, za tytuł inżyniera.
  • Odpowiedz
@Wilczynski:

Normalny dzień, normalne warunki pogodowe

Jo, temperatura po 40 pare stopni to normalne warunki pogodowe, tak bycq. Tylko jak ostatnio sprawdzałam, to nasz klimat jest umarkowany a nie subsaharysjki, i kategoryzowało się to mianem "ekstremelanego
  • Odpowiedz
  • 0
@Jagass: O jezu. W miesiące wakacyjne wysoka temperatura to zaskoczenie... Oczywiście. Pewnie dla ciebie zaskoczeniem jest śnieg w grudniu. Jak co roku drogowców.
I co jeszcze? Że wiatr wieje? Że deszcz pada?
Od razu trzeba wjechać w drzewo?
Powiedz to chłopakom na froncie na Ukrainie. Że jest gorąco.
Putin w strachu. Podtrzymuję to. Czego ma się bać? Że jak jest upał to nasi żołnierze nie wytzymują?
A jak będzie huraganowy
  • Odpowiedz
@Wilczynski: Lubie ten whataboutism z porównywaniem pola walki do warunków pogodowych. Lubie też, że w rosji rocznie takich wypadków jest więcej niż u nas, a jakoś nie chcesz o tym wspomnieć. Dzielni gieroje karła z kremla mężnie prą na wojenke, a przed wojenką to było tak 80-100 wypadków rocznie. W 2010 musieli zacząć ukrywac te dane, bo zrobił się tak zajebisty przypał xd.

Normalny dzień, normalne warunki pogodowe,
  • Odpowiedz
  • 0
@Jagass: O Chryste... Czyli ty chcesz się porównywać do Rosji... O matko, córko... No to według twojej wykładni nie ma co się do czego porównywać.
Specjalna trzydniowa operacja. Która trwa już kolejny rok. Mówi to panu coś, panie ferdku?
Stalin w tym czasie doszedł do Berlina i wrócił. Putin nie zdołał zająć żadnego większego miasta. Czyli co? Czyli spoko. Nie ma sięczego bać, tak? Możamy spać spokojnie. Luzik. Nic nam
  • Odpowiedz
  • 0
@Caracas: Z całym szacunkiem- to było 16 lat temu. Świat od tego czasu przyśpieszył. I to aż tak, że nawet to - co rok temu się wydawało niemozliwe -dzisiaj to rzeczywistość.
  • Odpowiedz
@Wilczynski: Widzę, że jak fakty o rosyjskich wypadkach rozjechały ci tezę, to nagle porównania stały się 'be'. Biologia nie pyta o sytuację geopolityczną. Jak cię zetnie udar cieplny w 40-50 stopniach w metalowej puszcze, to żadne cytaty z Kiepskich cię nie uratują. Zdecyduj się, czy rosja to groźna potęga, czy żart, bo póki co jedynym kabaretem jest twoja logika 'prawdziwy żołnierz nie mdleje, bo mu nie wolno'. ( ͡°
  • Odpowiedz
  • 0
@Jagass: Acha. Czyli zaraz mnie oskrażysz o bycie ruską genturą. Uprzedzając twoje watpliwości, to od razu ci powiem, że putin osobiście przynosi mi reklamówkę rubli co tydzień.
Natomiast wracając do tematu, to nie, nic mi się nie rozjeżdża. Klimatyzowana kabina ciężarówki nie ma nic do upałów które panują na zewnątrz.
  • Odpowiedz