Wpis z mikrobloga

Strażnik chodnika dostaje w CZAMBUŁ, a Konfitura manipuluje

Strażnik chodnika stwierdził, że skoro dostawczak blokuje DDR, to on na złość innym kierowcom będzie blokował drogę dla samochodów.

Konfitura "zapomniał" napisać, że pierwszy cios wyprowadził strażnik chodnika.

Przypominam, że strażnicy chodników w sposób cyniczny wykorzystują sytuację kierowców. Jeżeli strażnicy chodników dalej będą promowani, to takich osobników jak rowerzysta z nagrania będzie więcej, a życie w dużych miastach będzie coraz bardziej nieznośne. Czy naprawdę jest nam to potrzebne?

#konfitura #samochodoza #stopcham #polskiedrogi #patologiazmiasta #heheszki
sprobujemy - Strażnik chodnika dostaje w CZAMBUŁ, a Konfitura manipuluje

Strażnik ch...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Konfitura "zapomniał" napisać, że pierwszy cios wyprowadził strażnik chodnika.

@sprobujemy: może dlatego, że go złapali i chcieli przewrócić? XD Widać w 0:39, że pierwszy za rower zaczął łapać ten gość w okularach, a następnie dostał w samoobronie.

Atak w 0:44 już jest niczym niesprowokowany i powinien zostać za to ukarany.
mvmxks - >Konfitura "zapomniał" napisać, że pierwszy cios wyprowadził strażnik chodni...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@mvmxks: przenieść* jest różnica między przeniesieniem, które na pewno nie spowoduje uszczerbku na zdrowiu, a zadaniem ciosu. Proszę nie rżnąć głupa.

Z resztą w końcu dopięli swego, czyli przeniesienia, a nie przewrócenia.
  • Odpowiedz
przenieść* jest różnica między przeniesieniem, które na pewno nie spowoduje uszczerbku na zdrowiu, a zadaniem ciosu. Proszę nie rżnąć głupa.

@sprobujemy: przenieść to możesz swój obsrany tapczan, a nie losowego człowieka siedzącego na rowerze. Typ na rowerze nie miał prawa wiedzieć czy oni go będą przenosić czy przewracać, więc miał pełne prawo się bronić - szkoda, że nie zrobił tego skutecznie.

które na pewno nie spowoduje uszczerbku na zdrowiu,

Wystarczy,
  • Odpowiedz
@sprobujemy: przypominam że strażnicy swiętej przepustowości cynicznie wykorzystują sytuację rowerzystów i pieszych. Jeżeli takie zachowania dalej będą akceptowane, to takich osobników jak kierowca który zablokował CPR będzie więcej, a życie w dużych miastach będzie coraz bardziej nieznośne. Czy naprawdę jest nam to potrzebne?
  • Odpowiedz
@sprobujemy: Ale rakowisko, typ chamsko blokuje pas ruchu xD a oni go bronią. Szczerze mowiac jak już pisałem - to jest efekt "Konfitury/Samochodozy' - zaognienie antagonizmów i napuszczanie aktywistow/rowerzystów na samochody i kierowców samochodów na aktywistów/rowerzystów. Będzie tylko gorzej zamiast się szanować. Dlatego mówię, że działanie "szeryfów" przyniesie tylko dużo złego, przy drobnych fajnych rzeczach (które defacto robi konfitura).
  • Odpowiedz
@sprobujemy: Zero empatii, przecież ten rowerzysta stanął tam tylko na chwilę. Czy żadnemu z tych kierowców nie przyszło do głowy, że może jest w pracy i musiał stanąć na środku? Czy to wina tego rowerzysty, że miasto nie zapewnia stojaków na rowery max 5 metrów od tego miejsca?
  • Odpowiedz
@Substytut: Do chamstwa trzeba po chamsku. A czy coś się zmieni ciężko powiedzieć. W innych miastach nie ma takich problemów albo są kompletnie niezauważalne więc to może kwestia kultury i poszanowania wspólnej przestrzeni. Osobiście niemiałbym nic przeciwko by sejm się za to wziął, gdyby np zezwolili prywatnemu sektorowi zgarniać auta z ulic na wzór usa to by nie było problemu
  • Odpowiedz
@maad: Oki, a jak rowerzysta będzie jechał po pasie jezdni, a nie po ddr - też mogę powiedzieć "do chamstwa trzeba po chamsku" i wzorem Wojciecha z samochodozy - zatrzymać mu rower i smarować/rzucać w niego psiem góvvnem?

Osobiście niemiałbym nic przeciwko by sejm się za to wziął, gdyby np zezwolili prywatnemu sektorowi zgarniać auta z ulic na wzór usa to by nie było problemu

Nie wiem skąd u Was
  • Odpowiedz
@maad:
Żyjemy w wolnym kraju, wiem, że nikt mnie nie broni, ale zadam pytanie jeszcze raz.

jak rowerzysta będzie jechał po pasie jezdni, a nie po ddr - też mogę powiedzieć "do chamstwa trzeba po chamsku" i wzorem Wojciecha z samochodozy - zatrzymać mu rower i smarować/rzucać w niego psiem góvvnem? Czy to jest dla Ciebie odpowiednia metoda? To jest ok?
  • Odpowiedz
ale zadam pytanie jeszcze raz

@Substytut: To odpowiem jeszcze raz, nikt ci nie broni. Ludzie notorycznie urządzają sobie brake checki na autostradzie a ty się o psie g---o martwisz

jak rowerzysta będzie jechał po pasie jezdni, a nie po
  • Odpowiedz