Wpis z mikrobloga

No szkoda tego TL, wiele lat mi wystarczyło a teraz jak dziecko we mgle.
Jeszcze z miesiąc temu śmialiśmy się ze znajomym z naszych statystyk a teraz dostać się na coś wartego uwagi jak PTP, BTN czy HDB graniczy z cudem.

#torrent
xReapeR - No szkoda tego TL, wiele lat mi wystarczyło a teraz jak dziecko we mgle. 
J...

źródło: image

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rurt_Kussell

I tu i tu bardzo ciężko, ale to już zależy czy ma się znajomych z zaproszeniami, którzy wam ufają. Chodzi o prawdziwych znajomych, nie z internetu. Tylko zastanawiam się kto normalny rozmawia ze znajomymi o piraceniu i prywatnych torrentach.
  • Odpowiedz
@xReapeR: yyyy, pomijając polskie source, to w czym macie problem z np. iptorrents albo innymi bardziej easy invite-only trackerami? tam praktycznie też wszystko jest day0/day1 dostępne i leci full speedem. Po co pchać się w jakieś dyktatorskie trackery, które w sumie nie mają jakichś szczególnych przewag względem takich "low tier" typu IPT?
  • Odpowiedz
@ptt_: wiem że wymagania są kosmiczne, ale jest droga, ja bym się tam mógł dostać z seedpool, albo upload.cx na lst i później z lst na aither itd. Jest też droga przez redacted. Zajęłoby to kilka lat, ale się da. Na pte są tylko zaproszenia, a czytałem że różnie to bywało z tym zaproszeniami. Kiedyś działały, później przestały, teraz to w sumie nie wiem jak jest.

Inna sprawa czy jest
RurtKussell - @ptt: wiem że wymagania są kosmiczne, ale jest droga, ja bym się tam mó...

źródło: ng37n83gn8

Pobierz
  • Odpowiedz
@Rurt_Kussell: No to trzeba mieć dobry net by uploadować filmy. No i sporo czasu. Chociaż są ludzie co po 50 filmów na dzień potrafią wrzucić.

Dla mnie najgorsze to te opisy, screeny, mediainfo itp. Nie chce mi się tego robić, ale jak już się zacznie to już jak z automatu idzie.

Z wad:
Można się starać kilka lat by potem wylecieć, bo jakiemuś adminowi coś się
  • Odpowiedz
@drahtzieher: Przewagę mają dla tych, którzy wychwytują minimalne róznice pomiędzy jedną wstawką a drugą i którzy chcą mieć najlepszą możliwą jakość. Dla mnie to też przesada, ale jak już mam wybór to z reguły wybiorę tą lepszą, chociaż ja raczej bym nie odróżnił która lepsza, jeśli chodzi o nowe filmy. Na jakichś starych gdzie ziarno jest duże prędzej może to mieć znaczenie.
  • Odpowiedz
@ptt_: jako po prostu "konsument" mediów na IPT mam wszystko chcę, oglądam na monitorze 1440p na PC, ew. na średniej klasy 4K oledzie, więc nie wymagam jakichś giga 200gb remuxów, ripy po 30-50 gb na filmach wystarczały w zupełności. Pewnie jak ktoś ma jakieś giga kinowe setupy to może wymagać lepszej jakości, no ale to już chyba powoli wchodzi w etap jak u audiofilów z kablami za 50k xD

Szczerze
  • Odpowiedz
@drahtzieher: No iptorrents jest dobry, ale czasem by znaleźć mniej znane tytuły trzeba szukać też po innych stronach. Do mainstreamu jest w większości wystarczający dla normalnego użytkownika. Z resztą co po boskiej jakości jak oglądasz film, który jest 5/10 i po obejrzeniu nie chcesz nawet o nim pamiętać.
  • Odpowiedz
@Larsberg: Po polsku to nie ma takich stron. Po angielsku to prywatne trackery typu karagarga, secretcinema, cinemaz, retroflix i wiele innych
  • Odpowiedz