Aktywne Wpisy

Damianowski +5
Wczoraj dosłownie odkryłem Claude i się zakochałem w tym AI.
W końcu mogłem robić rzeczy za które nie musiałem płacić i czekać aż programista zrobi.
Wykupiłem wersję PRO.
Napisałem z nim przez 6h około 50% MVP mojego nowego portalu.
Tak się tym podjarałem dosłownie jak wtedy gdy podłączyli mi internet xD
W końcu mogłem robić rzeczy za które nie musiałem płacić i czekać aż programista zrobi.
Wykupiłem wersję PRO.
Napisałem z nim przez 6h około 50% MVP mojego nowego portalu.
Tak się tym podjarałem dosłownie jak wtedy gdy podłączyli mi internet xD

Palinkka +17
Kawa, kawusia z rana… i kot :). Nie pasuje mu dzisiaj bo dostał rozwodnione jedzenie- jak codziennie. Jednak, dzisiaj ciut więcej wody było . A dlaczego rozwodnione? Zapewne zapytacie. A to dlatego, że on zwyczajnie nie pije. Poidełka za miliony monet nie działają. Jest jedna rzecz która działa i nie jest wodą z kibla. Uwaga oto przepis: duże naczynie z wodą, a w środku sałata wodna, ale to zawsze się kończy katastrofa.
źródło: IMG_9792
Pobierz

Jako, że przesiadka z AM4 na AM5 jest ostatnio bardzo kosztowna, przez ceny RAMu, AMD wznowiło sprzedaż legendarnego procesora z pamięcią 3D V-cache na AM4.
Oprócz tego AMD udostępnia FSR 4 dla RDNA 3. I jak tu nie kochać AMD? Dla Intela to nie do pomyślenia żeby wznawiać produkcję albo dla Nvidii żeby za darmo dać coś na starszą generację
#amd #komputery #cpu
źródło: image
PobierzSamo AMD dołożyło cegiełkę do banki AI i wzrostu cen pamięci, a teraz sprzedają CPU, któremu leci już piąty rok za niemalże msrp z dnia premiery, a ludzie tacy jak Ty klaszczą pośladami, że olaboga jakie to AMD prokonsumenckie(。◕‿‿◕。)
Good goy( ͡°( ͡° ͜ʖ
@beer_man: na OLX latały po 1800-2000 za u----i.
5800x3d(którego już nie można kupić xD) + najtańsze sensowne b550 to 1950. Liczyłem według ceny z Twojego screena, a dobrze wiemy, że w trakcie ceny podnosili i ostatnie sztuki zostały wyprzedane za 1700+
Mamy różnice na poziomie 900zł, tymczasem różnica między 32gb ddr4, a 32gb ddr5 to 700zł xDDD
Także zajebista cena jak za drugie życie dla
@Ralphs: ale tu nie chodzi o to, żeby w 2026 budować platformę na AM4 tylko, że jak ktoś ma słabszy, starszy procesor na AM4 to może kupić nowe GPU, 5800X3D i mieć zajebisty zestaw bez wymiany RAM i MOBO. To jest właśnie to o co chodzi w #pcmasterrace czyli upgrade tanim kosztem.
AMD wznawiając produkcję tego CPU nie jest altruistą, tylko niskim kosztem odcina kupony sprzedając starą technologie, podobnie jak nvidia, która wznowiła 3060.
Ręce mi opadają jak widzę takie jednostki, serio k---a xD
@Ralphs: takie jest twoje zdanie, tysiące innych osób rzuci się to i kupi z wielką chęcią (w tym ja)
@Ralphs: to nie jest fanboystwo tylko pochwalanie dobrej decyzji a jak nie rozumiesz co się na obecnym rynku dzieje, skąd takie ceny i dlaczego jest zapotrzebowanie na X3D na AM4 to się zwyczajnie nie wypowiadaj bo się po prostu nie znasz.
I jak tu ich nie kochać?( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Powiedziałeś, że drogo, ok fajnie. Powiedziałem, że wiele osób czekalo na to bez względu na cenę a ty mnie wyzywasz od fanboja xD