Wpis z mikrobloga

Bywając często u naszych europejskich południowców, przy 37-38 stopniach w miastach są praktycznie puste ulice, jakieś targi, kawiarnie za dnia pozamykane itd. Tylko głupi turyści z Polski i rosji co najwyżej się przewijają. Wszyscy Hiszpanie, Włosi, Grecy siedzą w domach pod klimatyzacją.

Przy takiej temperaturze to jest kilka minut szybszego spaceru i człowiek ma mroczki przed oczami.

Jeżeli nasi budowlańcy i inni pracownicy fizyczni, pracujący bez klimatyzacji, czy na dworze, nie dostali na te dni urlopu to mówię wam, że będzie pogrom. Karetki nie wyrobią.

Między takim 33 stopnie a 37 to jest przepaść, a te 39 stopni to już w ogóle powinien być jakiś stan wyjątkowy wprowadzony. Polskie głupki w ogóle sobie nie zdają sprawy co to jest za temperatura i jak ona jest mocno odczuwalna, co nawet widać na wykopie - to słynne: "wystarczy schudnąć" xD

Zapnijcie pasy, bo będzie jazda w chvj.

#pogoda #wakacje #l-------------j #z-------------j
codziennaKasia - Bywając często u naszych europejskich południowców, przy 37-38 stopn...

źródło: image

Pobierz
  • 88
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@codziennaKasia: rok temu przeżyłem w Grecji 42 jednego dnia. Wyglądało to tak, że 5 minut w morzu i sprintem pod parasol i tak kilkanaście razy dziennie. Nie dało się dosłownie inaczej spędzić czasu, a to było bezpośrednio nad morzem. W Polsce to będzie gorzej niż piekło.
  • Odpowiedz
Bywając często u naszych europejskich południowców, przy 37-38 stopniach w miastach są praktycznie puste ulice,

@codziennaKasia: Z twojej wypowiedzi wynika, że puste ulice bywają czasem u południowców. A kiedy nie bywają, to gdzie wówczas są? Na północy Europy?
  • Odpowiedz
nie zdają sprawy co to jest za temperatura i jak ona jest mocno odczuwalna

no na odczuwalność temperatury to ma jeszcze wpływ kilka czynników, np. wilgotność powietrza. Powiem Ci, że 28C w Portugalii było dla mnie po stokroć bardziej męczące, niż 40C na węgierskim stepie.

@codziennaKasia:
  • Odpowiedz
no na odczuwalność temperatury to ma jeszcze wpływ kilka czynników, np. wilgotność powietrza. Powiem Ci, że 28C w Portugalii było dla mnie po stokroć bardziej męczące, niż 40C na węgierskim stepie.

@eduardo-garcia: nie kłam głupcze.
Nigdzie na świecie (a zwiedziłem >40 krajów na 4 kontynentach), nie czułem się tak komfortowo jak w Portugalii, przemierzając Algarve, przy 28-30 stopniach.

Wrzuciłbym cię do Doliny Śmierci w Kaliforni (jedno z najsuchszych miejsc na
  • Odpowiedz
Poczułem vibe testovirona czytając ten wpis. "Patrzcie polaki to jest słońce, taka świeczka tylko na polu"

@omicronns: bo trochę tak jest. Tępej tłuszczy trzeba wszystko tłumaczyć jak krowie na rowie. Widzisz, że nawet w tym wątku musiałem usunąć posty paru debili bo już zahaczały o upośledzenie umysłowe w stopniu lekkim.

Głupie p0laki myślą, że między 32 stopnie a 39 stopni to jest "trochę cieplej", zupełnie nie mając bladego pojęcia jak działa gospodarka
  • Odpowiedz