Aktywne Wpisy

Jaka okolica dobra do zamieszkania (najem)? Rozważam przeprowadzkę do Warszawy, dotąd myślałem tylko o centralnych dzielnicach, najlepiej jak najbliżej centrum typu Żoliborz albo samo Śródmieście, ale w sumie jest rower miejski, jest metro, więc pewnie mógłbym mieszkać gdzieś dalej, ale chyba jednak centralne dzielnice: poza wymienionymi wyżej Wola, Ochota, Mokotów, ewentualnie jakieś bliskie Bielany czy coś. Kwestie dla mnie kluczowe:
- dość rozwinięta gastronomia, nie musi być równie bogata co w Śródmieściu,
- dość rozwinięta gastronomia, nie musi być równie bogata co w Śródmieściu,
źródło: mapa-dzielnic-warszawy
Pobierz
annlupin +27
siedze se jusz posiedze do dwunastej pierwszej to nie bedzie miśka o czwartej nom
źródło: annlupin20061447
Pobierz

Przy takiej temperaturze to jest kilka minut szybszego spaceru i człowiek ma mroczki przed oczami.
Jeżeli nasi budowlańcy i inni pracownicy fizyczni, pracujący bez klimatyzacji, czy na dworze, nie dostali na te dni urlopu to mówię wam, że będzie pogrom. Karetki nie wyrobią.
Między takim 33 stopnie a 37 to jest przepaść, a te 39 stopni to już w ogóle powinien być jakiś stan wyjątkowy wprowadzony. Polskie głupki w ogóle sobie nie zdają sprawy co to jest za temperatura i jak ona jest mocno odczuwalna, co nawet widać na wykopie - to słynne: "wystarczy schudnąć" xD
Zapnijcie pasy, bo będzie jazda w chvj.
#pogoda #wakacje #l-------------j #z-------------j
źródło: image
Pobierz@Cadfael: no.
źródło: image
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
@codziennaKasia: Z twojej wypowiedzi wynika, że puste ulice bywają czasem u południowców. A kiedy nie bywają, to gdzie wówczas są? Na północy Europy?
no na odczuwalność temperatury to ma jeszcze wpływ kilka czynników, np. wilgotność powietrza. Powiem Ci, że 28C w Portugalii było dla mnie po stokroć bardziej męczące, niż 40C na węgierskim stepie.
@codziennaKasia:
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
https://www.youtube.com/watch?v=4hpCfwgFgIs
@LukaszSZCZ: napisałem w tym samym poście, siedzą w domach pod klimą.
@Okaz_prawilnosci: na złość komu? Chyba ratownikom medycznym, którzy będą musieli wrzucać twoje truchło do karetki.
W końcu się z Tobą zgadzam w pełni ( ͡° ͜ʖ ͡°). 30c+ to pogoda dla ludzi, a nie piwniczaków.
@eduardo-garcia: nie kłam głupcze.
Nigdzie na świecie (a zwiedziłem >40 krajów na 4 kontynentach), nie czułem się tak komfortowo jak w Portugalii, przemierzając Algarve, przy 28-30 stopniach.
Wrzuciłbym cię do Doliny Śmierci w Kaliforni (jedno z najsuchszych miejsc na
@omicronns: bo trochę tak jest. Tępej tłuszczy trzeba wszystko tłumaczyć jak krowie na rowie. Widzisz, że nawet w tym wątku musiałem usunąć posty paru debili bo już zahaczały o upośledzenie umysłowe w stopniu lekkim.
Głupie p0laki myślą, że między 32 stopnie a 39 stopni to jest "trochę cieplej", zupełnie nie mając bladego pojęcia jak działa gospodarka