Wpis z mikrobloga

Wyobrażacie sobie splacanie 30 lat kredytu na takie coś?

- ciemna klitka, wciśnięta w róg budynku
- ogródek taki, że zamiast kosiarki wystarczy królik
- smietnik obok XD
- nad twoim przybytkiem stłoczone dwa balkony, ze sasiedzi mogą zbijać rano piątki i robić konkurs we wrzucaniu ci petów na trawę
- cały ruch samochodowy odbywa sie za Twoim płotem, bo na „dziedziniec” wjezdza się pod tym zwisem na zdjeciu
- budynek oddany półtora roku po terminie, droga dojazdowa wisi na nieoświetlonej, wąskiej dróżce bez chodnika, wylozonej podlej jakosci kostką, ktora zaczyna się zapadać, brak odwodnienia

Rynek nieruchomości ma sie doprawdy wspaniale

#nieruchomosci #patodeweloperka #wroclaw
rail_man - Wyobrażacie sobie splacanie 30 lat kredytu na takie coś?

- ciemna klitka,...

źródło: IMG_4583

Pobierz
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 20
@rail_man

Najlepsze, że takie kwadraty schodziły jak świeże bułeczki na BK2. Znajomy tak kupił mieszkanie w kamienicy gdzie się okazało, że ogrzewanie jest na jakieś promienniki i za miesiąc mu wyszło coś koło 2k za prąd
  • Odpowiedz
  • 18
Dodam, że obok budują dwa rzędy szeregów, jedne wyglądają jak obozowe baraki, drugie to szeregówki z dwoma lokalami per szereg po 60 metrów kwadratowych, czyli największe możliwe g---o xd

Z tego osiedla (Maślice) powoli robi się koszmar na miarę Centrum Południe
  • Odpowiedz
Dodam, że obok budują dwa rzędy szeregów, jedne wyglądają jak obozowe baraki, drugie to szeregówki z dwoma lokalami per szereg po 60 metrów kwadratowych, czyli największe możliwe g---o xd

Z tego osiedla (Maślice) powoli robi się koszmar na miarę Centrum Południe

@rail_man: to jest ulica Wilkaska, za szkołą na Suwalskiej?
  • Odpowiedz
Znajomy tak kupił mieszkanie w kamienicy gdzie się okazało, że ogrzewanie jest na jakieś promienniki

@Famine: ale jak się okazało? Kupował mieszkanie w kamienicy i nawet nie spytał o ogrzewanie xD?
  • Odpowiedz
  • 2
@Ogau

>Znajomy tak kupił mieszkanie w kamienicy gdzie się okazało, że ogrzewanie jest na jakieś promienniki

@Famine: ale jak się okazało? Kupował mieszkanie w kamienicy i nawet nie spytał o ogrzewanie xD?

Flipper mu nakręcił makaron na uszy, że go jakaś super technologia i wgl cieplutko będzie oraz że nisko czynsz to sobie wyrówna no i chłop miał lekkie FOMO
  • Odpowiedz
  • 4
@rail_man: zarówno kupujący jak i ewentualny wynajmujący widzi jak to wygląda i jakimś cudem się na to godzi. Podejrzewam, że cena jest atrakcyjna i tylko dlatego znajduje się ktoś gotowy w tym mieszkać. Zresztą kiedyś sam byłem studentem i potrafiłem pójść na wiele ustępstw jeśli cena była odpowiednio niska. Jedyne na co się nie zgodziłem to na pokój w piwnicy, bez kuchni (wynajmujący mówił, że to dla ludzi młodych jedzących
  • Odpowiedz
@printf: to, że płacisz 32% nie znaczy, że płacisz więcej niż lekarz na 14%. W sumie jestem prawie pewien, że płacisz znacznie mniej od takiego przeciętnego lekarza.
  • Odpowiedz
@__MadCat: Nie zmienia to faktu, że biedak na minimalnej oddaje jedną trzecią dochodu, a srający dolarami konował jedną siódmą. Komu szybciej może zabraknąć pieniędzy na jedzenie czy na jakieś nieprzewidziane wydatki?
  • Odpowiedz
@LukaszSZCZ: premier ani prezydent nie kazali ci zarabiać malo. To teraz ja mam dać więcej bo tobie braknie? Jak ci brakuje to twój problem, idź z---------ć na drugi etat albo ogranicz wydatki. Jak idziesz do sklepu to pytają się ile zarabiasz i czy może ci zabraknąć? Tak samo jest z usługami publicznymi, wszyscy dostają mniej więcej to samo, a jeden za to płaci 1000, drugi 10000, a jeszcze jeden w
  • Odpowiedz