Wpis z mikrobloga

#gielda Wasze największe kompromitacje giełdowe?

Moje:
- nie mam Microna
- mam uśredniane Dino
- chciałem kupić SNDK przy 600, ale dałem za niski limit i wypompowało w górę
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adampa: Po tym jak pojawiły się przecieki o dodatku do wiedzmina kupilem CDP, doslownie minutę później CDP oficjalnie oglosilo dodatek i akcje spadly o 10% XD
  • Odpowiedz
@adampa

- sprzedałem 6 akcji microna by przytulić 600$ zysku
- sprzedałem 30 akcji AMD w listopadzie
- sprzedałem 320 akcji SIVE jak spadł do 27 koron
- sprzedałem 75 akcji Iren po
  • Odpowiedz
@adampa: postawilem na trzy spolki ktora kazda pewniaczkiem szła na 300$ za akcje to jest reddit, asts i nebius. Reddit z----l sie z 260 do 120 $, asts z 130$ do 68$ i uznalem dobra nebius tez pewnie sie s-------i i c---a tam a nie trzysta bedzie wiec sprzedalem na ok zysku za 134$. Reddita i asts trzymam dalej (bo strata to po co sprzedawac) a nebiusa opchnalem poki jeszcze
  • Odpowiedz
@adampa: kiedyś kupiłem I kisilem akcje Kania( ͡° ͜ʖ ͡°) (nawet nie pamiętam co mnie skusiło, ale to były początki zabawy z giełda). Przynajmniej po wycofaniu akcji z obrotu sprzedałem przyjacielowi przez umowę cywilnoprawna, dzięki czemu stratę rozliczyłem z zyskiem Na innych walorach I zredukowalem podatek
  • Odpowiedz
@adampa: kupiłem fizyczne zloto jak bylo po 5k usd bo myslalem ze to koniec korekty. Potem przyszedł Trump i FED caly na biało. Cóż, przynajmniej wzrost kursu usd trochę lagodzi
  • Odpowiedz
@adampa: sprzedałem sporo akcji qqq3 niedługo po liberation day, gdy wszystko spadło, potem spadało dalej więc się cieszyłem, no ale potem bylo TACO i zamiast straty mialbym dużo wiekszy niz pierwotnie zysk ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@adampa: przelałem 500zl na xtb, zainwestowałem w bezpieczny metal czyli srebro cfd, w moment straciłem te 500zł i odinstalowałem aplikację xD
Tak, nie wiedziałem wtedy co to cfd ale też to jako pierwsze sie pojawiło jak wpisałem "silver"
Te 500zł miałem w dupie i uznałem ze jednak pozostanę przy kupowaniu fizycznych monet ;D
  • Odpowiedz