Wpis z mikrobloga

W kwietniu byłem u dermatologa że co raz to więcej i ostrzejszej łuszczycy mi wychodzi (na Mirko wrzucałem czasem zdjęcia łuszczycy). Więc pani doktor dermatolog stwierdziła że powinienem dostać ponownie leczenie biologiczne lekiem "Skyrizi".
Dostałem termin żeby wstawić się na oddział dermatologi na 4 dni na początku czerwca.
W tym czasie stan łuszczycy troszeczkę się polepszył (przez maści i opalanie się na plaży).
Stawiam się na dany termin na godzinę 8 rano. Przychodzi komisja (przewodzi ją otyła pani doktor, obok jakiś ordynator czy ktoś tam i kilkoro studentów).
Oczywiście jakiś tam wywiad, rozbierze się pan i teraz dialog.

-Oooo panie nie jest tak źle kto panu dał skierowanie na te leczenie?
-No pani doktor T.D.
-Ale to przecież nie ma potrzeby, bo na lato stany łuszczycowe łagodnieją. Pracuje pan?
-Tak w ochronie, mam zmiany 24h
I teraz odzywa się wspaniały pan doktor
-A pali pan p-------y?
-No popalam
-OJ TO NIE DOBRZE, PALACZY NIE LECZYMY
W tym momencie zwariowałem :O to odpowiadam:
-To co w takim razie chyba wszyscy palacze powinni pracować na czarno, bo po co płacić się te wszystkie podatki? (Już chciałem się zapytać czy otyłych i alkoholików też nie leczą, ale ugryzłem się w język)

Chwilę coś tam pogadali i werdykt:
Ubiera się pan i wraca do domu i przyjedzie w połowie listopada.

Teraz żadnych maści ani niczego przez pół roku...
Żebym wiedział że stan łuszczycy, nie może się polepszyć od czasu wizyty u dermatologa, to w ogóle bym nie wykupywał maści i w cale o nią nie dbał do czasu tej komisji.

Tak tylko chciałem się #zalesie następnym razem na komisji to na pewno telefon będzie nagrywać przebieg całej rozmowy bo na pewno będzie ten sam skład czyli #grubaimanlet. Teraz pół roku z szczypiącą, swędzącą, bolącą i wszędzie sypiącą luszczycą.

PS w Niemczech wystarczy że masz plamkę na głowie albo jeden paznokieć zajęty łuszczyca i leci leczenie biologiczne (,)

#lekarz100k #afera #medycyna #konowalposting #lekarz #nfz #zdrowie #luszczyca #dermatologia #gdansk
Dumle007 - W kwietniu byłem u dermatologa że co raz to więcej i ostrzejszej łuszczycy...

źródło: 1000145868

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dumle007: było próbowane słońce, krótko, często, bez kremu, zawczasu pite marchewki? kiedy to się zaczęło, czy można by w pamięci dokopać się jakiś zdarzeń poprzedzających, czegokolwiek?
  • Odpowiedz