Wpis z mikrobloga

@ish_waw: Powiedział, że nie będzie składał zeznań bez pełnomocnika, co w takiej sytuacji jest zrozumiałe. Poinformował prokuraturę o 2 osobach, łącznie z ich numerami pesel, które jego zdaniem, zostały poszkodowane przez Kacprzyka. Przesłuchania odbędą się z pełnomocnikiem w poniedziałek. Z pewnością tylko przypadkiem pominąłeś ten mało istotny wątek...
  • Odpowiedz
@Aldona_Lipska: Ale chłop sie z nich nie wycofał, tylko szczegóły chce podać w prokuraturze obecności pełnomocnika. Całkowicie naturalna sytuacja. O co Ty właściwie sie czepiasz bo chyba sama nie do końca wiesz xD
  • Odpowiedz
@Aldona_Lipska: Ktoś wyżej już napisał:

Obstawiam, że facet nie myślał, że tak szybko prokuratura weźmie się za to

A tutaj ściągnęto go 10h po wywiadzie nie dając możliwości przełożenia przesłuchania.

Tak czy inaczej, nie zmienia to postaci rzeczy. W takich sytuacjach obecność papugi jest czymś, na co zdecydowałaby się większość osób w sytuacji tego kolesia, z czego próbowałaś nieudolnie ironizować...
  • Odpowiedz
ja bym się zdziwił, gdyby go nie ściągnięto w ciągu 24 godzin. Jak najbardziej mógł się tego spodziewać,

@Aldona_Lipska: Ile znasz analogicznych sytuacji, żeby z taką pewnością stwierdzać, jak zachowa się prokuratura? Bo mam wrażenie, że przedstawiasz własne przypuszczenie jako coś oczywistego. Na jakich wcześniejszych przypadkach opierasz tę ocenę?
  • Odpowiedz
@archubuntu: Jeśli było oczywiste, to powinno dać się wskazać kilka podobnych przypadków, na podstawie których wyciągasz taki wniosek. Na razie argument brzmi: "to było oczywiste, bo mnie się wydaje oczywiste". Łatwo po fakcie uznać każdy rozwój wydarzeń za "oczywisty".

Ja powiem szczerze, że nie wiem, kiedy prokuratura działała tak, żeby dać świadkowi jakieś 3-4h na stawienie się.
  • Odpowiedz