@ish_waw: Powiedział, że nie będzie składał zeznań bez pełnomocnika, co w takiej sytuacji jest zrozumiałe. Poinformował prokuraturę o 2 osobach, łącznie z ich numerami pesel, które jego zdaniem, zostały poszkodowane przez Kacprzyka. Przesłuchania odbędą się z pełnomocnikiem w poniedziałek. Z pewnością tylko przypadkiem pominąłeś ten mało istotny wątek...
@Aldona_Lipska: No nie był. Faktycznie przyszedł do studia bez papugi. Chyba nic głupszego dzisiaj nie przeczytam a konkurencja jest spora. W tak grubych sprawach pełnomocnik to podstawa.
@Aldona_Lipska: Ale chłop sie z nich nie wycofał, tylko szczegóły chce podać w prokuraturze obecności pełnomocnika. Całkowicie naturalna sytuacja. O co Ty właściwie sie czepiasz bo chyba sama nie do końca wiesz xD
@ish_waw: nie tylko on, dzisiaj minister sprawiedliwości na konferencji powiedział że mieli kilkanaście spraw apropo zgonów pacjentów z tego szpitala w ostatnich 3 latach
Obstawiam, że facet nie myślał, że tak szybko prokuratura weźmie się za to
A tutaj ściągnęto go 10h po wywiadzie nie dając możliwości przełożenia przesłuchania.
Tak czy inaczej, nie zmienia to postaci rzeczy. W takich sytuacjach obecność papugi jest czymś, na co zdecydowałaby się większość osób w sytuacji tego kolesia, z czego próbowałaś nieudolnie ironizować...
@archubuntu: ja bym się zdziwił, gdyby go nie ściągnięto w ciągu 24 godzin. Jak najbardziej mógł się tego spodziewać, zwłaszcza, że wiedział co tam powie.
ja bym się zdziwił, gdyby go nie ściągnięto w ciągu 24 godzin. Jak najbardziej mógł się tego spodziewać,
@Aldona_Lipska: Ile znasz analogicznych sytuacji, żeby z taką pewnością stwierdzać, jak zachowa się prokuratura? Bo mam wrażenie, że przedstawiasz własne przypuszczenie jako coś oczywistego. Na jakich wcześniejszych przypadkach opierasz tę ocenę?
@archubuntu: a ile było takich sytuacji, gdzie ktoś w mediach rzucał tak poważne oskarżenia, i to przy tak świeżym medialnie temacie? To było oczywiste.
@archubuntu: Jeśli było oczywiste, to powinno dać się wskazać kilka podobnych przypadków, na podstawie których wyciągasz taki wniosek. Na razie argument brzmi: "to było oczywiste, bo mnie się wydaje oczywiste". Łatwo po fakcie uznać każdy rozwój wydarzeń za "oczywisty".
Ja powiem szczerze, że nie wiem, kiedy prokuratura działała tak, żeby dać świadkowi jakieś 3-4h na stawienie się.
@Pepperek: Może odmówić, ale chyba nie zdarza się to często, zwłaszcza w takich sytuacjach, gdzie raczej wiadomo, że mogą pojawić się pytania obciążające świadka.
Gościa rozwalą teraz pozwami cywilnymi - jedyny ratunek to niepoczytalność xD
#bekazprawakow na 100% #bekazpisu #polityka
źródło: IMG_5798
Pobierz@ish_waw: @archubuntu
Masz rację, nic głupszego od tłumaczenia tego gościa nie przeczytasz.
Komentarz usunięty przez autora
A tutaj ściągnęto go 10h po wywiadzie nie dając możliwości przełożenia przesłuchania.
Tak czy inaczej, nie zmienia to postaci rzeczy. W takich sytuacjach obecność papugi jest czymś, na co zdecydowałaby się większość osób w sytuacji tego kolesia, z czego próbowałaś nieudolnie ironizować...
@Aldona_Lipska: Ile znasz analogicznych sytuacji, żeby z taką pewnością stwierdzać, jak zachowa się prokuratura? Bo mam wrażenie, że przedstawiasz własne przypuszczenie jako coś oczywistego. Na jakich wcześniejszych przypadkach opierasz tę ocenę?
To było oczywiste.
Ja powiem szczerze, że nie wiem, kiedy prokuratura działała tak, żeby dać świadkowi jakieś 3-4h na stawienie się.
@ish_waw: może lecieć na L4 do końca życia jak Jaruzelski ( ͡° ͜ʖ ͡°)