Wpis z mikrobloga

#raportzpanstwasrodka Pieczarka to jednak trochę jest upośledzona i to dosłownie. Mur z 1 cegły wolniej oddaje w nocy ciepło?.Nowa teoria fizyczno chemiczna. Mur wystarczy z dwóch cegieł i izolacja termiczna na zewnątrz pochłaniająca promienie, wtedy mamy komfort tkz mikroklimat. Ale co ja budowlaniec mogę na ten temat wiedzieć.
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tygrys12345: zbudował piekarnik, który będzie przepalał kasę na klimę, bo izolacja termiczna to wymysł zgniłego zachodu, a tak wolnościowo ograniczy jej skuteczność. Z resztą oni tam wszyscy siedzą przy wiatraczkach bo prąd drogi.
  • Odpowiedz
  • 8
@tygrys12345: a metalowy dach to co? Pod nim w pełnym słońcu będzie ponad 50 stopni, a w czasie deszczu dudnić będzie jak od przejeżdżającego pociągu
Żal by tam było krowę trzymać, a on chce w tym mieszkać? xd
  • Odpowiedz
@tygrys12345: przestańmy myśleć europejsko, on po prostu będzie żył jak typowy khmer (nie mylić z bogatym khmerem). Łysy myśli "ludzie tak tam żyją to i ja mogę tak żyć" ()/

@kambo_monitor: no bo da się tak żyć i jak cię nie stać to dużo lepsza opcja niż gołe niebo, ale nie wmawiaj ludziom, że to jakiś luksus i magiczna technologia.
A cycolina to już
  • Odpowiedz
@tygrys12345: jego siano, jego problem, niech se robi jak uważa. Jak to mowia, pierwsza chate sie powinno stawiac wrogowi, druga tesciowej, trzecia dla siebie. Okun ba ba ba.
  • Odpowiedz
@tygrys12345: Na nasze realia nie, ale na kmerskie to ciężko ocenic. Porównując do chatek z mchu i paproci na palach, krytych marzeniami mieszkancow - jest super. Jak sie porowna z porzadnymi chatami bogatych kmerow, to faktycznie moze byc to zart. Mnie tam bawi to, ze czlowiek kciuk robi z tego tyle filmow, jak by to bylo budowanie nowej okolicznej swiatyni :) Wiadomo, grazynki z czikago musza miec kontent, zeby sie
  • Odpowiedz
@tygrys12345:
Heh, to Ty musisz niezle cierpiec ogladajac te ich wymysly i tlumaczenia... Jedna cegla... XD
Ja z kolei gdy kabelki widze w tych bantustanach to mam ochote to w p---u spalic.. XDD
  • Odpowiedz