Wpis z mikrobloga

@aleksc: zejdzie nawet niżej. niestety jest historyczna porażka złota. w całej historii tak źle nie było.
jak ktoś kupił w Q1 2026r, to na zero wyjdzie w trumnie, bo już przestaje wierzyć nawet w 2030r aby wróciło powyżej 5k, a gdzie marża, gdzie inflacja.
ten rok to cios w serce złota, bo pokazał, że wydarzenia na świecie które powinny zmieniać cenę złota tego nie robią.
za 50 lat, może będzie
  • Odpowiedz
@r5678: dokladnie rynek całkowicie rozwalony. Zastanawiam sie dalej czy kupować czy dalej czekac. Spadło poniżej 4k, a na pewno za wiecej niz 4k to sie na razie nie łapie.
  • Odpowiedz
@kokos24: ja sobie z 2 miesiące temu zakładałem że jak spadnie do 3900 to dokupię, aby obniżyć średnią cenę za gram i nie mieć tak potężnej straty ale mam to w dupie nic nie kupuje. Straciłem wiarę na wzrost, wszystkie informacje na świecie dają wnioski o dalszych spadkach i utrzymywanie poziomu przez grube lata. więc nie będe inwestował wcale dopóki mi się nie zwróci to co zainwestowałem. czyli pewnie za
  • Odpowiedz
@kokos24: w lutym po 4900 i w marcu po 5150
tyle, że ten zakup marcowy był duży. mi się rękę trzęsła przed robieniem przelewu bo nigdy nie robiłem przelewu na tak dużą kwotę i miałem wątpliwości czy dobrze robię i czy tego nie olać.
No ale miałobyć 7000 w czerwcu.( ͡° ͜ʖ ͡°) wszystko wskazywało na dalsze wzrosty. a ten scenariusz który się sprawdził był szacowany
  • Odpowiedz