Wpis z mikrobloga

Polska LEKARSKO‑DEWELOPERSKA Anno Domini 2026

β€’ Darmowe studia πŸŽ“

β€’ musisz zdac chemie i biologie na maturze dobrze

β€’ No chyba, ze masz bogatych starych to pΕ‚atne i 60% wystarczy XD

β€’ 10 years later ⏳⏳⏳

β€’ Dla mniej ambitnych - 42k plus darmowe mieszkania w powiatowym POZ za 160h

β€’ Dla bardziej ambitnych - #lekarz100k , 200k albo 300k

β€’ "Pracujesz" w kwantowym stanie nieoznaczonoΕ›ci w kilku miejscach jednoczeΕ›nie

β€’ SchrΓΆdinger by siΔ™ zdziwiΕ‚, ale faktura siΔ™ zgadza

β€’ Pytasz ksiΔ™gowego 3 razy, czy naprawdΔ™ pΕ‚acisz tylko 14%, bo brzmi jak scam

β€’ On mΓ³wi: β€žnie, to Polska”

β€’ A ile placi reszta korpo‑AreczkΓ³w? 32% od zawrotnych >10k brutto πŸ˜‚

β€’ CaΕ‚e szczΔ™Ε›cie, w koΕ„cu ktoΕ› musi finansowac te drogi po ktΓ³rych bΔ™dziesz jeΕΊdziΕ‚ swojΔ… Panamera πŸš—

β€’ Inwestujesz miliony w #nieruchomosci, bo Polska betonowy Ε‚eb mocno

β€’ 50% nieruchomoΕ›ci w Polsce kupowana inwestycyjnie i podbija ceny Areczkom

β€’ Ale c--j z nimi

β€’ Kupujesz 12 mieszkanie

β€’ Demografia 1.1 yolo XD

‒ Nie będziesz sie przejmował w końcu tym, że Areczek jakiś musi płacić 20k/m2

β€’ Areczek zarabia 10k brutto β†’ 7k na rΔ™kΔ™

β€’ Wynajmuje od ciebie mieszkanie β†’ 3k

β€’ PowiedziaΕ‚em mieszkanie? Przepraszam, chodzilo mi o flatcoin, unit inwestycyjny ROI 6%.

β€’ Zostaje mu 4k na zycie.

β€’ Areczek (placacy na NFZ) chce dostac sie do lekarza.

β€’ Termin za 3 miesiace.

β€’ "Zapraszam prywatnie"

β€’ 300zl za 15 minut. Leki 200zl. Nastepny

β€’ Areczekowi zostalo 3500zl, a nie zaczal jeszcze jesc XD

β€’ SΕ‚uchasz jak twΓ³j znajomy pilot F16 pracuje za 16k brutto i kisniesz jak ogΓ³rek

β€’ SΕ‚uchasz jak twoj znajomy inΕΌynier budownictwa z uprawnieniami projektujacy most robi darmowe nadgodziny i zarabia 12k brutto i kisniesz jeszcze bardziej

β€’ Patrzysz ile zarabia profesor na uczelni i myslisz, ze ktos cie wkreca

‒ Patrzysz ile zarabia nauczycielka w szkole gdzie przyprowadzasz swojego gówniaka i zastanawisz się czy nie kupić jej kanapki z litości

β€’ C--j z nimi, to ty jestes elita narodu

β€’ Placisz 8-12% od zysku z najmu.

β€’ Jak sprzedasz to 0%

β€’ SpeΕ‚niony kΕ‚adziesz sie na krΓ³tkΔ… drzemkΔ™ (pΕ‚atnΔ… 250zl/h)

β€’ JesteΕ› zwyciΔ™zcΔ…

#nieruchomosci #heheszki #pasta #zarobki #inwestycje #przemysleniazdupy #studia #praca
  • 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Areczekowi zostalo 3500zl, a nie zaczal jeszcze jesc XD

@Czoso: xDDDDDD

Potrzebuje dalszej rozpiski i informacjΔ™ ile finalnie Areczkowi zostanie na jedzenie xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 10
Potrzebuje dalszej rozpiski i informacjΔ™ ile finalnie Areczkowi zostanie na jedzenie xD

@Wycu91:

1500zl na jedzenie, 150zl na bilet, 100zl na siΕ‚owniΔ™, 250 na buty z
  • Odpowiedz
I zostaje potΔ™ΕΌne 1000zΕ‚. MoΕΌna budowaΔ‡ swoje bogactwo ( Ν‘Β° ΝœΚ– Ν‘Β°)

@Czoso: A to i tak lepiej z zarabiajΔ…cych AreczkΓ³w w kraju.
  • Odpowiedz
@Szalom: Jak wszyscy zostaniemy lekarzami to nasz kraj awansuje do ligi jakiegoΕ› skansenu dla starych NiemcΓ³w, SzwajcarΓ³w czy AmerykanΓ³w gdzie bΔ™dΔ… siΔ™ tu leczyΔ‡ dwa razy taniej niΕΌ w kraju. CoΕ› jak Kuba albo Turcja, widaΔ‡ niektΓ³rych to marzenie zostaniem takim batustanem medycznym ( Ν‘Β° ΝœΚ– Ν‘Β°)
  • Odpowiedz
Bez kitu, moja babka emerytka, lvl 85 z emerytura 2000zl jeszcze przynosi #lekarz100k czekoladki, prezenty, herbatki i kij wie co jeszcze XD

@Czoso: to samo xD siorka rozowego kupiΕ‚a konowaΕ‚owi prezent, bo "tak dobrze sie niΔ… zajmowaΕ‚, nie ma takich lekarzy". no k---a, to jest jego j----a praca xD a siorka na minimalnej
  • Odpowiedz
@Czoso: Jedyne z czym siΔ™ nie zgodzΔ™, to termin 3 miesiΔ…ce na NFZ. W zeszΕ‚ym tygodniu dowiedziaΕ‚em siΔ™, ΕΌe na zabieg usuniΔ™cia ΕΌylakΓ³w zapraszajΔ… mnie juΕΌ pod koniec lipca.... ale 2029 roku, P-------Δ‡ ten chory system..
  • Odpowiedz
@Czoso: właśnie mi kolega doradził, żeby założyć partię. Mój zarys programu: podatek katastralny, kwota wolna od podatku i drugi próg podatkowy uzależnione od mediany zarobków w gospodarce, likwidacja dopłat do nierentownych kopalni, likwidacja mediów publicznych. Kto by zagłosował?
  • Odpowiedz
@Czoso: a słyszałeś o czymś takim jak podatek liniowy? Daj mi korpo, które zatrudnia na UOP i tych areczków płacących na zasadach ogólnych, to razem się pośmiejemy, z ich nieogaru wobec zasad, które mogą stosować wszyscy.
  • Odpowiedz
właśnie mi kolega doradził, żeby założyć partię. Mój zarys programu: podatek katastralny, kwota wolna od podatku i drugi próg podatkowy uzależnione od mediany zarobków w gospodarce, likwidacja dopłat do nierentownych kopalni, likwidacja mediów publicznych. Kto by zagłosował?

@seleroff: A Ty myΕ›lisz, ΕΌe ci co rzΔ…dzΔ… to nie wiedzΔ… co naprawdΔ™ jest bolΔ…czkΔ… kraju? Oni to doskonale wiedzΔ…, ale majΔ… nad sobΔ… innych ktΓ³rzy pociΔ…gajΔ… za sznurki i caΕ‚y ukΕ‚ad biznesowo
  • Odpowiedz
@wutkadobra: kaΕΌde jedno korpo jak chcesz to da ci UoP, a wielu wraca na UoP, bo przy spadajΔ…cych stawkach i ogΓ³lnej sytuacji rynku IT, ryzykowanie w-----------a na zbity z dnia na dzieΕ„ coraz mniejszej liczbie ludzi siΔ™ podoba za tysiaka wiΔ™cej w miesiΔ…cu.
  • Odpowiedz