Wpis z mikrobloga

Z okazji duchot piekielnych jakie nas czekają pochwalę się moim patentem na klimę dla biednych który działa u mnie z powodzeniem od 3 lat. Szyba z poliwęglanu na wymiar z otworami, uszczelnienie obiegu skarplacza czym tylko się da i można bzikać w chłodzie.

Jak się lato kończy to wkładam z powrotem szybę do okna

#klimatyzacja #pogoda #l-------------j #diy #majsterkowanie
kobiaszu - Z okazji duchot piekielnych jakie nas czekają pochwalę się moim patentem n...

źródło: 1000028320

Pobierz
  • 87
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kobiaszu: ja wywalam rurę za otwarty balkon i 50 m2 pokój mi chłodzi na spokojnie. Na dole mam standardową klimę, na górze u mnie w moim pokoju "gier i zabaw" taka styka na spokojnie. Ale patent fajny, bardzo fajny.
  • Odpowiedz
  • 31
@kajak98: leciałem z jakichś filmików na YT jak osądzać szyby zespolone. Teraz mam wprawę i z pomocą dwóch szpachelek z kuchni i mlotka wymieniam szybę w 5 minut. Tylko musisz odpowiednie podkładki ogarnąć bo ten poliwęglan cieńszy od szyby
  • Odpowiedz
ja wywalam rurę za otwarty balkon i 50 m2 pokój mi chłodzi na spokojnie. Na dole mam standardową klimę, na górze u mnie w moim pokoju "gier i zabaw" taka styka na spokojnie. Ale patent fajny, bardzo fajny.

@DrJudym: ale jak? otwartymi drzwiami wpada cieplo przeciez.
  • Odpowiedz
  • 205
@DrJudym: Tak ale masz ogromne straty i tworzy się podciśnienie które zasysa gorące powietrze z zewnątrz. Wyłączysz na sekundę klimę i zaraz znowu gorunc
  • Odpowiedz
@kobiaszu: @ni0bi: tak do godziny temperatura się tu utrzymuje po wyłączeniu jak wszystko pozamykam, ale masz rację tak do godziny i znowu gorąc, nie poleciłbym np. do bloku, gdzie w salonie miałaby stać. Ja i tak tu na słuchawkach przeważnie siedzę, pracuję przy kompie i gram, albo np. mecze oglądam, więc cały czas zasuwa i hałas mi nie przeszkadza.
  • Odpowiedz
@perseweratywnosc: Żeby zasysał powietrze z zewnątrz a nie brał już schłodzonego z wewnątrz, fabrycznie nie ma drugiej rury tylko bierze powietrze z pokoju i wyrzuca na zewnątrz, jednocześnie zasysając wentylacją czy oknem z zewnątrz ciepłe, co jest bardzo nieekonomiczne
  • Odpowiedz
@jajulec bo jak masz jedna rurę, to robi się podciśnienie i zasysa ciepłe powietrze z zewnątrz. Na dwóch rurach ciepłe powietrze w ogóle nie dostaje się do środka, wszystko leci przez klimę
  • Odpowiedz