@wscieklizna_irl: 32 giga to miałem ćwierć wieku temu i odpalałem sobie Windowsa z ramdysku jak jeszcze nie było SSD xD shared memory jest o tyle zajebiste że możesz na tym odpalać spokojnie modele do kodzenia i nie zużywasz tokenów tylko prąd xD
@wscieklizna_irl: Ja mam laptop gamingowy z 64 GB RAM ale co z tego jak karta to jakies zasrane RTX 2050 4GB VRAM, bo kupowałem z myślą o nienajnowszych gierkach. Wydałem gdzieś koło 3000, nie czuję się oscamowany
shared memory jest o tyle zajebiste że możesz na tym odpalać spokojnie modele do kodzenia i nie zużywasz tokenów tylko prąd xD
@Adolf_HODLer: Ta, ale wtedy muli jak durne i sprzęt dostaje po dupsku masakrycznie, a rachunek za prad potrafi wynosic tyle ile placenie za jakies serwisy xd, chociaz wiadomo ze przy duzych modelach ciezko cos odpalic np z samej grafy
źródło: Zrzut ekranu 2026-06-23 172935
Pobierzźródło: image
Pobierzźródło: obraz
Pobierzźródło: image
Pobierz@Adolf_HODLer: Ta, ale wtedy muli jak durne i sprzęt dostaje po dupsku masakrycznie, a rachunek za prad potrafi wynosic tyle ile placenie za jakies serwisy xd, chociaz wiadomo ze przy duzych modelach ciezko cos odpalic np z samej grafy