Wpis z mikrobloga

@MartwyProsty: tak się fajnie rozmawia z lekarzami jak na obrazku dopóki nie okaże się ze jesteś chory i to poważnie chory, a nie jakieś tam przeziebienie, moze oni to wykorzystują i tu jest problem, ale wtedy czlowieka to nie obchodzi, jesli musisz ratowac swoje lub czyjes zycie, wtedy nie mowisz "sraken pierdaken" xd
  • Odpowiedz
@Fiodooor: Ale co to ma do rzeczy? To nie dość że wypłaty absurdalne, to jeszcze łaska że zrobią to za co mają płacone.

Poleciałeś klasycznym - "krytykujesz Policje? Ciekawe co zrobisz jak ci ukradną rower". Aż głupio dorosłemu chłopu tłumaczyć dlaczego to durne.
  • Odpowiedz
@Fiodooor: Byłeś kiedyś w takiej sytuacji, albo spotkałeś się z członkiem rodziny, którego takie dolegliwości dosięgły? Na palcach jednej ręki mógłbym wymienić lekarzy, czy ogólnie mówiąc osoby ze służby zdrowia, które do takich osób podchodziły z jakąkolwiek empatią, a nie jak ze zwykłym workiem kartofli. Tu sprawdzić jako tako, diagnoza w sumie nie wiadomo jaka, coś tam damy, ale albo pomoże, albo nie pomoże, nie widzimy poprawy, trzeba czekać, do
  • Odpowiedz
@RitmoXL: A jeśli nas kochacie to nie podnoście limitów, bo będziemy was truć i sprzedawać wasze truchła zakładom pogrzebowym a my tego nie chcemy. ʕʔ
  • Odpowiedz
@Gjbgghbhhjj: może durne, ale sam jestem aktualnie w sytuacji ze dopadło mnie migotanie przedsionków w młodym wieku i aktualnie po prostu się boje. Bez roweru przeżyjesz, bez zdrowia - nie.

@okradzione: tak, spotkałem się, mój ojciec jest po udarze, sam jestem sercowcem (migotanie przedsionkow) i spotkalem sie z empatią w szpitalu w Krakowie, czekam jedynie na zabieg, ale poza tym czuje dobrze.
Mało tego, mój lekarz pierwszego kontaktu, internista,
  • Odpowiedz
@MartwyProsty: wiesz dlaczego ten mem jest taki super fajoski ? bo to jest generalnie najlepsza rada, do rozmowy z ludzmi ktorzy beda ci wmawiac ze 1+1 to 7.
Jesli ktos rozmawia z idiota, i wchodzi w polemike i dyskusje i tlumaczenia, to tak jakby dodatkowo legalizowal jego p--------o, jakby dawal wiarygodnosc.

Bo zobacz...
Jestes w gimbazie czy tam nie wiem , podstawowce. I co sie dzieje jak stoisz przy tablicy i masz
  • Odpowiedz
@RaV_Oyabun: swoją drogą uwielbiam jak w tym temacie lekarze gaslightuja z tym ze spędzają cale noce trzymając pacjenta za rękę XD.
Nie wykluczam ze takie jednostki są ale jako dla całości to jest typowe dla tej grupy zawodowej myślenie ze wszyscy poza nimi to debile albo nigdy nie byli w szpitalu XD
  • Odpowiedz
moze oni to wykorzystują i tu jest problem, ale wtedy czlowieka to nie obchodzi, jesli musisz ratowac swoje lub czyjes zycie, wtedy nie mowisz "sraken pierdaken" xd

@Fiodooor: no to chyba właśnie dobrze jest ten problem nagłaśniać kiedy nie jesteś ciężko chory i z lufą patologicznego systemu przy skroni
  • Odpowiedz
@Fiodooor: I życzę zdrowia Tobie i twojemu ojcu i fajnie, że trafiłeś na profesjonalną kadrę. Oczywiście, też nie chcę mówić, że każdy lekarz, pielęgniarka czy ktokolwiek jest wyzbyty empatii, bo nie, ale głosy jak moje nie biorą się z niczego. Kraków to duża metropolia, może to ma przełożenie na to, nie wiem, gdybam sobie, ale sytuacja nie jest super i czasem trafisz na fajnego profesjonalistę, a czasami na zwykłego chama,
  • Odpowiedz