Wpis z mikrobloga

4400 PLNow, za 512GB pamięci, grafikę z 8GB vramu i 16GB RAMu. Kogoś tam konkretnie p----------o xD To już lepiej kupić PS5 PRO i do tego mieć zapas kasy na parę gierek, albo złożyć PCta z używek xD
#steammachine #steam #pcmasterrace
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@ChojaK: Bardziej mi chodziło o to, że z używek możesz z palcem w dupie złożyć coś podobnego/lekko lepszego, za pewnie połowę tej ceny.
Ale jak już musieli tyle ściągać za ten elektrośmieć, to by mogli chociaż dodawać tego ich pada w gratisie.
  • Odpowiedz
  • 0
@jurek-gagarin: Jak chcesz się bawić w takie argumenty to proszę bardzo - kupujesz sobie telefon za 2 koła i abonament do Geforce now. Przynajmniej nie będziesz musiał się martwić, że archaiczne 8GB VRAMu ci nie pozwoli nawet na odpalenie nowej gry na minimalnych xD

Ale spoko, jak chcesz dopłacać kilka stów więcej względem PS5pro do śmieciowego PC, to droga wolna xD
  • Odpowiedz
  • 0
@szczekacz666: a nie było przypadkiem tak, że Indiana Jones miał na minimalnych problemy z 8GB vramu? Czyli z roku na rok będzie coraz gorzej. Konsoli czy tego typu komputera nie kupujesz na rok-dwa i zmiana, to ma ci na trochę starczyć, skoro tego nie rozbudujesz jak normalnego PC.
Prawda jest taka, że NOWE GPU pod gaming, z 8 GB vramu to są elektrośmiecie i tyle.
  • Odpowiedz
  • 0
@szczekacz666: P.S. Jeszcze warto dodać, że jak rozmawiamy w kategorii PC, to coraz więcej osób zmienia monitory 1080p na 1440p
A jak rozmawiamy w kategorii konsol, to na ścianie ci raczej wisi 4K, a nie 1080p xD więc tym bardziej te 8gb vramu to szajs
  • Odpowiedz
@marv0oo: czy ja wiem. Full hd still going strong I podejrzewam że przez najbliższe 5 lat jeszcze się to nie zmieni. 5060 ti w testach na srednie-ultra w zależności od lokacji i reszty konfiguracji kompa w tym indiana jones + cena karty to nadal dobra opcja
  • Odpowiedz
@szczekacz666: 1080p w statystykach jest mocny bo wiele osób nie wyrzuca starych monitorów a uzywa ich jako drugiego, wiec to jest powód dla którego 1080p jest "popularny", do tego laptopy z małymi ekranami, a to wszystko steam zlicza. Nowe monitory to juz bardziej 1440p/4k, nowych paneli nie wycina sie juz w 1080p. Mozesz oczywiscie nadal znalezc 1080p w monitorach za 200-300zł ale zazwyczaj są to pozostałosci starych paneli.
  • Odpowiedz
@ChojaK: ja też z tego powodu będę siedział na 1080p jak najdłużej. Za 600 zł mam 2x nowy monitor 100hz - do pracy czy grania dla mnie jest super, a jako że nie gram w żadne competetive to liczba fps powyżej 60 mnie nie interesuje
  • Odpowiedz