@pomelobezkaca2: lhomme a’la rose fajna świeża męska róża ale co ciekawe złe opinie u mnie zbierał ten zapach (kilka razy padło porównanie do odświeżacza do toalety) pewnie przez kwiatowość + syntetyczno świeży wydźwięk jak to w pozycjach od MFK. Aqua Celestia, fajny swiezaczek z dobrą projekcją - mięta, porzeczka i limonka ładnie zblendowane dające taki świeży lekko syntetyczny przyjemny wydźwięk. Aqua universalis to taki dhc z drewienkiem i ta właśnie
@sepogadajdolaustra: Przy odpowiedniej aplikacji trwałość około doby a przy normalnej to te 6-8 godzin spokojnie - ale obydwa flakony, które mam są z okolic 2015/16 roku. Nie wiem czy chciałbym sprawdzać jak to pachnie obecnie bo np. OUD Edp kupiłem w zeszłym roku w miarę świeży flakon bo stary mi się skończył i jednak sporo się różni, jest "ugrzeczniony" i słabszy, ma nudną
gentle fluidity silver spoko, mysle nad flakonem, ale trwalosc nwm, moze jakby polezal chwile…
i l homme a la rose kusi przebadac.
#perfumy
edit. no i amyris homme i aqua universalis
@pomelobezkaca2: przy 45latach można myśleć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mi się tylko Grand Soir podobał zapachowo i parametrowo „na teraz”
poza tym oud silk mood (nie satin mood) imo najlepszy rose oud ale rose oud zdecydowanie nie jest dla każdego
I te klimaty tez do obczajenia tylko po wakacjach wiadomo
OUD Edp - jeden z moich ulubionych zapachów, tak naprawdę to szafran i elemi głównie, oudu śladowe ilości
Aqua Universalis - absolutny letni klasyk, nosze go regularnie od kilkunastu
lhomme a’la rose fajna świeża męska róża ale co ciekawe złe opinie u mnie zbierał ten zapach (kilka razy padło porównanie do odświeżacza do toalety) pewnie przez kwiatowość + syntetyczno świeży wydźwięk jak to w pozycjach od MFK.
Aqua Celestia, fajny swiezaczek z dobrą projekcją - mięta, porzeczka i limonka ładnie zblendowane dające taki świeży lekko syntetyczny przyjemny wydźwięk.
Aqua universalis to taki dhc z drewienkiem i ta właśnie
Ja lubie tą lawendę w petit matin ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@sepogadajdolaustra: Przy odpowiedniej aplikacji trwałość około doby a przy normalnej to te 6-8 godzin spokojnie - ale obydwa flakony, które mam są z okolic 2015/16 roku. Nie wiem czy chciałbym sprawdzać jak to pachnie obecnie bo np. OUD Edp kupiłem w zeszłym roku w miarę świeży flakon bo stary mi się skończył i jednak sporo się różni, jest "ugrzeczniony" i słabszy, ma nudną
źródło: IMG_4572
Pobierz