Wpis z mikrobloga

Zełenski złomuje całą Polską prawicę jednym zdaniem

Na pytanie dziennikarki co sądzi o ciągłych zarzutach o niewdzięczność ze strony Polski:

Ukraina jest bardzo wdzięczna Polsce. Jednak nasze realia to życie od ataku do ataku, a nie od podziękowania do podziękowania. Nie możemy iść spać, podziwiac wschód słońca i codziennie pamiętać, żeby nie zapomnieć każdemu podziękować, kiedy giną ludzie

#ukraina #rosja #wojna #heheszki #polityka
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 486
@wicherq: nie pluje, zelenski na biezaco dziekuje Polsce, msz ukrainy czesciej. Zarzuty o niewdziecznosc to dezinformacja bo ludzie nie czytaja tych wpisow z podziekowaniami tylko wchodza na portale spolecznosciowe i widza ze znowu ktos szczuje klamiac ze nie ma wdziecznosci
  • Odpowiedz
Zelenski stwierdzil "J--a* Polske i Polaków" - taki to twoj banderowski idol xD

@yaah: jakoś mnie nie dziwi, że tak ochoczo powtarzacie fejki za ukraińskim odpowiednikiem Brauna. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 6
@Serniczek_Szatana: @wicherq dobrze wytlumaczyl dlaczego ale w newsach dowiecie sie ze atakuje nawrockiego ze jest taki sam jak orban

Bronimy siebie, Polski i Europy. Nasi obrońcy walczą i giną. I kiedy nasi obrońcy wybierają dla siebie nazwę, bo to oni ją wybrali, to podpisałem ten dekret. Nigdy nie wybrałem dla żadnego oddziału swojej nazwy. Nie mówiłem czy mi się podoba, czy nie. Nie zrzucam tutaj na nich odpowiedzialności, ja
  • Odpowiedz
@OMGznowuTU: Ja tam podziękowań nie chce, wystarczy żeby nie nazywali swoich jednostek po zbrodniarzach.

Nie ma miejsca dla Ukrainy w Europie z takim podejsciem.
  • Odpowiedz
@robertkk: Mało mają bohaterów z ostatnich 4lat? Żołnierze mogą sobie chcieć, ale on jako przywódca państwa posiadający doradców powinien ogarnąć jakie to będzie miało skutki na arenie międzynarodowej. No ale wiadomo Polacy przyzwyczajeni, żeby udawać, że deszcz pada.
  • Odpowiedz
  • 9
@robertkk: Głęboko w poważaniu mam jego nieszczere podziękowania skoro przy byle okazji doborowej jednostce wojska ukraińskiego nadaje imię morderców polskich kobiet, dzieci i starców.
  • Odpowiedz
@robertkk: tylko w twojej chorej glowie xD kogo obchodzi zdanie typa którypopiera ludobójstwo. To tak jak by kogos obchodzilo zdanie putina albo nataniachu xD
  • Odpowiedz
  • 2
@robertkk: oni chyba oczekują że Ukraińcy w Polsce mają się kłaniać w sklepie i najlepiej pracować za darmo. Do tego my im stworzymy historię itp.
  • Odpowiedz
@robertkk: No sorry, ale nie. Nikt nie wymaga podziękowań, nikt nie wymaga całowania po rączkach ale lekko wku**ia mnie ta narracja, że to Polacy winni bo wplątują historię czy politykę w czasach konfilktów.

No nie, to Zelenski to zaczął bo uznał za zayebisty pomysł wychwalać 'bohaterów' z UPA nie licząc się z tym jaki wpływ mieli na swoich sojuszników. Mógł nadać jednostce 35 innych imion (chociażby bohaterów z ostatnich 4
  • Odpowiedz
@robertkk: widzę, że ukraińskie trollownie działają całą dobę ( ͡° ͜ʖ ͡°) niesamowite, że istnieją politycy głupsi od polskich, a jednak za wschodnią granicą się udało xd
  • Odpowiedz