Aktywne Wpisy
mpetrumnigrum +82
#heheszki
CO SPRAWIA że robiąc to jako bogaty masz klasę a gdy robisz to samo jako biedny sięgnołeś dna?
Ja zacznę:
1. Gdy twoimi dziećmi opiekują się obcy ludzie.
2. Mieszkasz w starym domu.
3.
4.
CO SPRAWIA że robiąc to jako bogaty masz klasę a gdy robisz to samo jako biedny sięgnołeś dna?
Ja zacznę:
1. Gdy twoimi dziećmi opiekują się obcy ludzie.
2. Mieszkasz w starym domu.
3.
4.

Jestem tak stary że pamiętam jak ludzie wieszali płyty CD na wewnętrznym lusterku bo myśleli że wiązka lasera odbije się od kolorowej płyty i oszuka wynik z radaru policyjnego XDDDD
#gimbynieznajo
#gimbynieznajo
źródło: 1000021688
Pobierz

Czemu wszyscy ludzie się tak dziwią, gdy mówi się, że nie chce się robić prawa jazdy? Kilka tysięcy na nie to wcale nie są takie małe pieniądze, a utrzymanie auta przy zarabianiu minimalnej krajowej to są dość spore koszty. Mieszkam na wsi i dojeżdżanie do miasta autem to nie byłyby wcale takie małe pieniądze. Wolę wsiąść w pociąg lub autobus, taniej wyjdzie.
Nie musisz mieć samochodu, ale same uprawnienia lepiej zdobyć pókiś młody i pojętny - bo na starość już ciężej.
A facet bez prawka jest de facto upośledzony. Sam sobie ogranicza możliwości.
Wyobraź sobie, że jest zima, PKP ma opóźnienia a Ty musisz do roboty dojechać albo co gorsza dostać się do lekarza czy szpitala na zabieg na który czekasz od 2 lat
@Anonimuspolak: owszem
@Anonimuspolak: Życzę Ci, żeby to nie kwestie ekonomiczne rządziły decyzją czy robić prawo jazdy czy nie.
U mnie wszyscy znajomi prędzej czy później robili. A znajomy Meksykanin strasznie rozpaczał, że nie może jeździć, bo musiałby tu zdać na nowo, a nie planował dłużej zostawać. Uważam, że ani
@Prukiewak: To bez znaczenia. Mieszkam w Warszawie i dojazd autem potrafi zająć 20 min, a komunikacją to samo 60 min. Musiałbyś codziennie jeździć w ścisłe centrum, zeby ci się opylała ta komunikacja. W kazdym innym przypadku to jest praktycznie istny dramat. A oni się dziwią, że ludzie nie chcą jeździć zbiorkomem.
Czasem się jeździ w delegacje/szkolenia w miejsca gdzie niekoniecznie dojedziesz zbiorkomem i wtedy auto wypożycza firma i ty jedziesz (albo bierzesz coś z floty)
@Anonimuspolak: To właśnie SĄ małe pieniądze. W rozbiciu na 50 lat życia śmiesznie małe.