Aktywne Wpisy

źródło: hormuzletter
Pobierz
krul-cuckow +13
źródło: obraz_2026-08-11_233439105
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: hormuzletter
Pobierz
źródło: obraz_2026-08-11_233439105
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Widzę, że we Wrocławiu jest dość spora oferta ścianek/szkółek wspinaczkowych - gdzie polecalibyście zacząć? Flow? Zerwa? Fpinka? Mam Multisporta więc jeśli byłby akceptowalny tym lepiej, ale nie jest to must have.
Warto skorzystać na początek z indywidualnych zajęć z instruktorem?
Czy są może grupy wspinaczkowe dla początkujących gdzie każdy dopiero zaczyna i uczy się wspinaczki (docelowo chciałbym się posocjalizować i preferowałbym taką formę).
Dzięki z góry za każdą poradę
#wroclaw #wspinaczka #sciankawspinaczkowa
jeśli umiesz asekurować i lubisz wysokość to na pewno spodoba CI się Zerwa i Wibrem, obie bardzo przyjemne, więc tylko kwestia w której części miasta mieszkasz ;) nie będziesz żałował ;)
jesli natomiast nie masz partnera do asekuracji lub lubisz być niezależny czasowo to bulderownie będą nawet lepszą opcją - a jest ich sporo i mają bardzo dobry poziom: 2x
@tomek7322:
źródło: obraz
Pobierz@koszatnik również serdeczne dzięki za tak rozbudowany komentarz.
Z tego co czytam to chyba właśnie na start dla mnie idealne będą baldy - wydaje się, że próg wejścia jest mniejszy i łatwiej o socjalizację. Poczytam o wszystkich miejscówkach o których wspomniałaś i ew. podpytam ich na socialach o szczegóły.
Jedno może pytanie - bo zawsze poprzez "wyjście na ściankę" wyobrażałem sobie jednosobowe wspinanie z automatem asekurującym
Z boulderownia lokal, groto, noise dopłata to 10zl, flow 17zl. Ścianki we wro są świetne i jest ich sporo. W weekendy na lokalu jest tłocznie.
Sport super, ja się wkręciłem i chodzę kiedy tylko mogę 2-3x w tygodniu.
Tak jak pisał przedmówca eventy/zawody - polecam zacząć od
dalej rozwijasz się samodzielnie albo właśnie na treningach na sekcji - wtedy na jednego trenera przypada około 6-8 osób. Zaczynacie od rozgrzewki i lekkiego treningu siłowego,
- zwracaj uwagę czy ktoś się nie wspina i nie przechodź pod nim, w każdej chwili może odpaść ! lepiej zachować dystans i omijać łukiem, zostawiając przestrzeń na potencjalny upadek
- baldów co do zasady się nie "zajmuje" :D więc mozna korzystać dowolnie, ale jeśli ktoś sobie minute wcześniej wyczyścił chwyty szczotką i właśnie się chcę wstawić