Aktywne Wpisy

el_Vladi +6
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

potatowitheyes +302
#ksiazki #lost #seriale
Jak zaczynałem oglądać Zagubionych miałem jakieś 16-17 lat. Najbardziej lubiłem Sawyera. Imponował mi, był taki nieokrzesany, pewny siebie, groźny. No i kleiła się do niego Kate ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I w pewnym odcinku widzę, że ten twardziel siedzi i czyta książkę. Bardzo mi to nie pasowało do tego bohatera, ale równocześnie wzbudziło moją ciekawość. Odpisałem tytuł "Of Mice and Men" i po
Jak zaczynałem oglądać Zagubionych miałem jakieś 16-17 lat. Najbardziej lubiłem Sawyera. Imponował mi, był taki nieokrzesany, pewny siebie, groźny. No i kleiła się do niego Kate ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I w pewnym odcinku widzę, że ten twardziel siedzi i czyta książkę. Bardzo mi to nie pasowało do tego bohatera, ale równocześnie wzbudziło moją ciekawość. Odpisałem tytuł "Of Mice and Men" i po
źródło: temp_file5318363928603714057
Pobierz

źródło: image
Pobierzjak ktoś robi rocznie kilka-kilkanaście tys km i sam napęd w jego rowerze jest warty 2000pln no to jednak nie dziwne że chce o to zadbać żeby służyło jak najdłużej
ja nie jestem profesjonalnym kolarzem w
@misiaczkiewicz: Gotowanie w wosku to stary patent, za czasów, kiedy łańcuchy były trudne do zdobycia.
@znowuzapomnialemhasla: to w przeliczeniu jazdo-godzina napędu kosztuje tyle samo co u tego za 500, i tak samo opłaca się bawić w masowanie metalu
jak kogoś to jara, to niczyj interes, ale sprzedawanie tego
@Alfon_Rakieta: ja jeździłem, na wosku mniej się syfi, ale i tak się syfi, robi się rzadziej, ale więcej dupienia, bo trudniej wosk wywalić z łańcucha
szmata + oliwka + częstsze wymiany elementu wymiennego = zen
@jakuba94: Na upartego stary olejek też możesz wrzątkiem i będzie to szybciej i dokładniej niż szmatą.
Ale wiesz co? Nikt tak nie robi. Mimo, że faktycznie jest to „proste jak j-----e”.
Bo ludziom nie chce się z tym j---ć ( ͡º ͜ʖ͡º)
Kręcisz pedałem do tyłu raz nakładając oliwkę (bo nie chce ci się j---ć
I czy technicznie mogę użyć takiego normalnego wosku do świeczek, czy musi być rowerowy? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do aplikacji potrzebny jest garnek z ciepłą wodą i nic się nie brudzi
Czasem najprościej kupić nowy i wywalić stary. Łańcuch w rowerze jest jak paliwo w samochodzie.
@LuterKebab: „Rowerowy wosk” to stearyna z rozpuszczalnikiem i jakimiś dodatkami poprawiającymi aplikację. Ostatecznie
Bród pojawia się, ale nie jest tak upierdliwy do usunięcia i nie ma go tyle (nie trzeba odtłuszczacza, nic nie pryska i nie brudzi), szczotką do mysia garów z Pepco wystarcza.
Co do aplikacji to miałem nowy łańcuch, najpierw shake w benzynie, a następnie w IPA.
Trochę polatamy i