Aktywne Wpisy
#motoryzacja #samochody
Jakie samochody z lat 2000 waszym zdaniem będą w przyszłości cenionymi klasykami? Jeżdżę na co dzien audi a3 z 2006 ale szukam też czegoś co może zyskać na wartości za 10-20 lat. Może jakiś mustang V GT z pakietem Saleen?
Jakie samochody z lat 2000 waszym zdaniem będą w przyszłości cenionymi klasykami? Jeżdżę na co dzien audi a3 z 2006 ale szukam też czegoś co może zyskać na wartości za 10-20 lat. Może jakiś mustang V GT z pakietem Saleen?

Logoludy +70
Jutro cały świat za Argentyną. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś z własnej woli mógł kibicować Angolom no może poza fanbazą Criastiano która będzie liczyć na porażkę Messiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mecz
#mecz

Zdaje sobie sprawe, że te 3 osoby to SUFIT i większość SENIORÓW robi na 1 etat i pewnie mieści się w widełkach 15-30k.
Dalej dowiedziałem się od siostry i kuzynki jakie pieniądze zarabiają wszelkiego rodzaju paznokciary, fryzjerki, karyny prowadzące salony pieknosci/kosmetyczne oraz trenerzy personalni. Również wszystkie osoby bez studiów. No i uznałem, że nie może być tak, że takie osoby będą zarabiały więcej niż LEKARZ SPECJALISTA.
Moim zdaniem nie licząc oczywiście tych KOMINÓW PŁACOWYCH gdzie jakieś KONOWAŁY wyciągają po MILION rocznie (to trzeba WYPLENIĆ) to problemem w tym kraju nie są WYSOKIE ZAROBKI LEKARZY, tylko EKSTREMALNIE WYSOKIE ZAROBKI takich zawodów jak właśnie jakieś, kosmetyczki, paznokciary, fryzjerki, czy trenerzy fitness. Musi być jakaś hierarchia w społeczeństwie
Podsumowując, gdyby inne zawody nie zarabiały TAK DUŻO, to ja jako SPECJALISTA LEKARZ byłbym usatysfakcjonowany z wypłaty na poziomie 20 tysięcy PLN
Z resztą większość lekarzy myślę, że ma podobne zdanie, pare lat temu środowisko postulowało, że oczekiwania finansowe to 2 średnie krajowe dla rezydenta i 3 średnie krajowe dla specjalisty. Nie wiem skąd sie wzieły takie kominy płacowe że jacyś lekarze rodzinni zarabiają milion rocznie. TO TRZEBA WYTĘPIĆ.
#konowal100k #lekarz100k #lekarz #lekarski #medycyna #konowalposting #pracait #programowanie #silownia #mirkokoksy #paznokcie
Druga kwestia to
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@dlugijohn: Nie widze różnicy, ponieważ taka jest konsekwencja posiadania publicznej służby zdrowia. Nikomu nie wolno z publicznych pieniędzy dobrze zarabiać?
A z tym wkuwaniem na studiach to wyhamuj, bo nie rozumiem po co takie przytyki. Co jest wkuwaniem a co nie jest?
@dlugijohn: No to dużo więcej niż rezydent w Polsce
A gdzie ktoś chce do towarzystwa zapraszać jakichś gości bez studiów, co cały czas w komputer klikają i o Bożym świecie nie wiedzą?
@matt___: No nie wiem ja mam wrażenie że od paru lat trwa jedno wielkie polowanie na czarownice w kontekście lekarzy. A ostatni tydzień to już apogeum nienawiści narodu
Druga kwestia, ze pieniadze publiczne pochodza od wszystkich obywateli placacych skladki/podatki wiec maja prawo wiedziec jak sa wydawane ICH pieniedza
No i te mityczne paznokciary zarabiajace chore pieniądze to mit, znam troche branże i wiecej słyszę o zamykaniu działalności niż w zeszłym roku. Jak jesteś top influensiarą z własnym merchem to masz kase, a tak to ledwo na
Mieliscie dojezdzac tłuste koty, a zrobiliscie nagonke na wszystkich, a najwieksza krzywde młodym lekarzom i tym co dopiero studiują/idą na studia. Boomerzy co kręcą wałki na 100k+ dalej będą kręcić i sie smieja
źródło: rezydentura
Pobierz