Wpis z mikrobloga

#elektronika #elektryka
#komputery #pytanie #komputery #internet #router

Czesc, mam problem z routerem od tamego roku. Otoz w losowych momentach potrafi sie resetowac przez co zrywa mi polaczenie. Router to Tenda AC10. Najdziwniejsze jest to ze mialem tak samo rok temu, i nie jestem pewniem ale chyba nawet w tym samym okresie (ed. jednak nie w tym samym, to bylo jakos w listopadzie 2025). Z poczatku myslalem ze to wina zasilacza, i juz rok temu kupilem inny, ale zanim do mnie przyszedl wszystko ustalo i nic sie przez rok (!) nie dzialo i bylo ok. Teraz znowu nadszedl czerwiec, i mam kompletnie losowe restarty, nie ma zadnego wzorcu, czasami bedzie jeden, a czasami jest kilka pod rzad. W koncu zmienilem zasilacz na inny, ale jest to samo.

No i tak zastanawiam sie co jest problemem? Nie znam sie, ale jedyne co mi przychodzi na mysl to np. kwestia jakichs skokow napiec w sieci (cos jak jest w fotowolatice, ze jak sie zmieni napiecie w sieci, to cos nie dziala i sie wylacza). Tylko ze wszystko inne w domu dziala tak jak dzialalo, nie mam zadnych przygasajacych swiatel ani nic.

Idzie to jakos rozwiazac, czy tylko wymiana routera? Ew. jaki polecacie, zeby wymienic.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach