Aktywne Wpisy

cierpka-rzodkiewka +387

trevoz +18
Jak ja nienawidzę tego slurwiałego MacOS.
Nic tutaj nie działa tak jak powinno.
Co chwilę aktualizacje które magicznie zmieniają moje ustawienia.
Monitor co prawda podepniesz ale jak chcesz zmienić skalowanie np. na 125% to trzeba wybrać mniejszą rozdzielczość i obraz jest rozmazany.
W
Nic tutaj nie działa tak jak powinno.
Co chwilę aktualizacje które magicznie zmieniają moje ustawienia.
Monitor co prawda podepniesz ale jak chcesz zmienić skalowanie np. na 125% to trzeba wybrać mniejszą rozdzielczość i obraz jest rozmazany.
W

#komputery #pytanie #komputery #internet #router
Czesc, mam problem z routerem od tamego roku. Otoz w losowych momentach potrafi sie resetowac przez co zrywa mi polaczenie. Router to Tenda AC10. Najdziwniejsze jest to ze mialem tak samo rok temu, i nie jestem pewniem ale chyba nawet w tym samym okresie (ed. jednak nie w tym samym, to bylo jakos w listopadzie 2025). Z poczatku myslalem ze to wina zasilacza, i juz rok temu kupilem inny, ale zanim do mnie przyszedl wszystko ustalo i nic sie przez rok (!) nie dzialo i bylo ok. Teraz znowu nadszedl czerwiec, i mam kompletnie losowe restarty, nie ma zadnego wzorcu, czasami bedzie jeden, a czasami jest kilka pod rzad. W koncu zmienilem zasilacz na inny, ale jest to samo.
No i tak zastanawiam sie co jest problemem? Nie znam sie, ale jedyne co mi przychodzi na mysl to np. kwestia jakichs skokow napiec w sieci (cos jak jest w fotowolatice, ze jak sie zmieni napiecie w sieci, to cos nie dziala i sie wylacza). Tylko ze wszystko inne w domu dziala tak jak dzialalo, nie mam zadnych przygasajacych swiatel ani nic.
Idzie to jakos rozwiazac, czy tylko wymiana routera? Ew. jaki polecacie, zeby wymienic.
@turbine: temperatura?