Wpis z mikrobloga

Jestem z dzieckiem na SOR od 6 rano. Oprócz nas 1 pacjent (JEDEN). Pierwszy kontakt z lekarzem 2h, skierowanie na RTG. RTG 10 min, i kolejne czekanie na lekarza juz ponad 1h.

Ktoś mi przypomni ile lekarz na SOR zarabia? 3h - 2 pacjentów na których poświęcił sumarycznie 10min?

#lekarz #sor #sluzbazdrowia
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lubie_dzem_truskawkowy: skąd wiesz że 1 pacjent poza wami? Masz wgląd w system? Byłeś na kazdym odcinku?

@PurpleHaze
Ile byś czekał jeśli od siedzenia tam zależało by wasze życie? Ja bym siedział nawet rok byle by wyjść żywy. Tak więc 12h nie brzmi tragicznie. A jeśli wasze życie nie zależało od tego to czemu tam byliscie skoro to miejsce do obsługi stanów zagrożenia życia?

Ps. Rekord który osobiście widziałem to
  • Odpowiedz
@Zle_Japko: Te dane są na gov.pl, jak jechałem na SOR miałem do wyboru 2 szpitale, zawsze sprawdzam, który jest bardziej obładowany.

Ostatecznie siedziałem 7h ... bo opis RTG robi zewnętrzna firma i czas oczekiwania na to wynosi od 4h+. Lecz to zależało od lekarza, na SOR było dwóch lekarzy, jeden sam opisywał i robił wypis, drugi zlecał opis i peszek, że obsługiwał nas ten drugi i jak to powiedział, nie
  • Odpowiedz
@lubie_dzem_truskawkowy:

Te dane są na gov.pl, jak jechałem na SOR miałem do wyboru 2 szpitale, zawsze sprawdzam, który jest bardziej obładowany.

Sprawdzałem to nieraz z moim sorem ja w systemie 130 osób miałem a gov pokazywał że na sorze jest 7. Chyba że coś udoskonalili od tamtego czasu w co wątpię.

Edit: właśnie sprawdziłem : wg gov w moim szpitalu jest 11 osób oczekujących a na sorze mamy w tej
  • Odpowiedz
@lubie_dzem_truskawkowy: nie wiem, zapewne miałem lepsze rzeczy do roboty w czasie wolnym, nie korzystam z tego systemu na codzień i nawet o tym nie myślałem żeby to zgłosić.

Nie zgłaszam wielu rzeczy które nie działają a które mnie nie dotyczą bo bym nic nie robił innego tylko zgłaszał.
  • Odpowiedz