Wpis z mikrobloga

Pracuję w kołchozie za 4000zl na rękę, nie chce być niewolnikiem pracy do końca życia, wyrwał się ktoś z was z wyścigu szczurów ? Pomóżcie mi mam dopiero 22 lata.
#praca #kariera #biznes
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BartlomiejWr: tak jak Pan @Ochlapto pedzioł. Mój największy błąd zawodowy to nie przystąpienie do Policji, albo straży granicznej. Jeszcze SW jest super, akurat niedaleko w mieście jest więzienie. Dziś bym już był na emeryturze w wieku 40 lat. Jeszcze straż pożarna jest turbo opcją, ale tam nie tak łatwo się dostać
  • Odpowiedz
@BartlomiejWr: z perspektywy kogoś kto z siedzenia w areszcie za d---i doszedł do 40k netto w IT, wymyślasz sobie pomysł na życie albo kierunek w którym chcesz iść i robisz co możesz żeby iść w tym kierunku, jak życie ci prezentuje różne możliwości rozwoju to z nich korzystaj. I nie chodzi o jakieś g---o kursy samorozwoju jakie teraz są modne tylko korzystanie z różnych opcji które los ci prezentuje a
  • Odpowiedz
@BartlomiejWr: jestem blisko wyrwania się i 39 lat mam. 1. Zwiększaj swoje kompetencje głównie w celu zwiększenia zarobków. Zmień firmę jak trzeba. 2. Załóż Excel z wydatkami, zoptymalizuje wydatki tak by więcej zostawało, w raz że wzrostem dochodów staraj się aby wydatki niewiele rosły. 3. Inwestuj pasywnie co miesiąc w etf szeroki np MSCI acwi i trochę obligacji, równolegle możesz tez nieruchomość kupić sobie, mieszkać w jednym pokoju a resztę
  • Odpowiedz
@BartlomiejWr: xD Wybacz reakcję początkową, ale wybrałeś najłatwiejsze rozwiązanie, pozbawione jakiegokolwiek wkładu własnego i ryzyka i dziwisz się że jest c-----a? Serio? Przecież to czysta logika nawet mówi, że gdyby każdy bez żadnego wkładu mógł być bogaty, to... nie byłoby bogatych. Opcji masz masę, szczególnie w tak młodym wieku. Jeśli nie chcesz/nie umiesz się uczyć by być lekarzem, to wystarczy że zostaniesz specjalistą - mechanikiem, kominiarzem, monterem, spawaczem, itd. Zarabia
  • Odpowiedz