Aktywne Wpisy

CZLOWIEK89 +82
#wroclaw odnośnie tego pobicia to żeby ktoś przypadkiem nie zrozumiał, że bronię patusów. Nie bronię i uważam, że trzeba takie zwierzęta eliminować ze społeczeństwa. Nie mogę się jednak nadziwić jak to trzeba nie mieć instynktu żeby zwracać uwagę takiemu czemuś, że wbili w kolejkę w Żabce, przecież kilometra widać, że to agresory na b----e bez cienia myśli w głowie i to się nie może dobrze skończyć. To pobicie na dla

squanchySquanch +369
Tak powinny wyglądać nowe banknoty Euro, nawet nie chce mi się komentować tych oficjalnych wypocin zaprezentowanych przez EBC bo to szkoda strzępić ryja
#banknoty #hobby #waluty #euro #uniaeuropejska #ue #ekonomia #numizmatyka
#banknoty #hobby #waluty #euro #uniaeuropejska #ue #ekonomia #numizmatyka
źródło: y16i6ca52gfh1
Pobierz

Przeniosłem środki z uniqa fundusze do BOS. Mój plan to około 50% trzymać w jakimś ETFie (albo może ETFach) a na pozostałe 50% spróbować swoich sił z wybieraniem spółek. Skoro to IKZE to horyzont czasowy to jeszcze z 20lat, więc część z tych 50% może być bardziej ryzykowne. Może ktoś chciałby się podzielić jakąś strategią albo konkretną spółką.
Inwestowanie ma byc nudne.
Ale to pewnie zajmie jeszcze z rok albo i więcej więc na razie szukam innej strategi niż miałem wcześniej - czyli randomowo.
W co wierzę?
No to ETF na Nasdaq100 sobie kup. Albo AI i Big Data
Polski etf mam wstret bo jest drogi.
Jebnij se all worlda 60-80%. 20% możesz na coś bardziej agresywnego np nasdaq100. A pozostałe 0-20%, to tam jak uważasz