Wpis z mikrobloga

Dzisiaj wolne od kołchozu, więc jest i dzień uzupełniania kalorii. Prawilny obiadek robiony na świeżo dla jego samego. Młode ziemniaczki w emulsji maślano-bulionowej, dwa plastry karkówki z fryera, mizeria. A wieczorem wjedzie jeszcze domowa pizza. ()

#gotujzwykopem
southlander - Dzisiaj wolne od kołchozu, więc jest i dzień uzupełniania kalorii. Praw...

źródło: 1000002679

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@Catmmando: Nie rośnie ani o kilogram. Zapraszam do kołchozu, od kiedy tam pracuję fizycznie to takiego zapotrzebowania kalorycznego nie miałem jeszcze nigdy, nawet gdy codziennie biegałem.
( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
  • Odpowiedz
  • 1
@Anoniemamowy: Karkówka po prostu musi być pocięta na cienkie plastry żeby się ładnie wypiekła, takie bardziej jak na grilla, a marynowana w jakiejś kupionej gotowej marynacie. Pieczona w airfryerze ok 25 minut 170 stopni. Tak naprawdę nic tu nie trzeba cudować, jak mięso dobre i dobrze zamarynowane, to będzie smaczne i miękkie, jak kiepskie to będzie twarde i z posmakiem starej świni. ¯\(ツ)/¯

Ziemniaki z tego przepisu: https://youtube.com/shorts/gak2LxauPY0?si=hDfsvCxg50IjyHH7
southlander - @Anoniemamowy: Karkówka po prostu musi być pocięta na cienkie plastry ż...
  • Odpowiedz
  • 0
@Kamilek_1253_PL: Nie znam typa, szukałem sposobu żeby zrobić jakoś inaczej młode ziemniaki, więc wklepałem w YT, znalazłem, zrobiłem, zjadłem, smakowało mi. Jest to dobre, choć trochę dużo zachodu z redukowaniem tego bulionu. Prościej i szybciej jest rzucić łyżkę masła, ze 4 łyżki mleka, jakiś koperek/zieloną cebulkę, i w niecałą minutę jest fajna mleczno-maślana otulina.
  • Odpowiedz