Wpis z mikrobloga

Co tu się odjaniepawla? Powłoka fabryczna, dach. W podobny sposób schodzi lakier w rynienkach dachowych.
Inna ciekawostka - lakier metalik. Całe auto obleciałem miernikiem i wszędzie grubość w zakresie 60-80? Cosik mało chyba?

#motoryzacja #lakiernictwo
krzysiekGD - Co tu się odjaniepawla? Powłoka fabryczna, dach. W podobny sposób schodz...

źródło: IMG_4381

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@artide2: Nie mam. Zamierzam kupić. Tylko zobaczyłem to dzisiaj na żywo i zaczynam się zastanawiać czy tam przypadkiem jakaś fabryczna wada lakieru nie była i czy zaraz reszta auta nie zacznie obchodzić...
A co do pewności o cięciu lakieru - cóż. Powiedzmy, że z racji podmiotu sprzedającego jestem tego pewien.
  • Odpowiedz
@krzysiekGD: 60 to teraz norma, nic dziwnego. Musiała się zdarzyć wada w procesie której nie wykryli, przez to masz brak adhezji dach-podkład.
Chyba że to starsze auto i jakiś wariacik szlifował i sam lakierował.

czy zaraz reszta auta nie zacznie obchodzić...

Może odchodzić z całego elementu albo z kawałka, zależy, ale widać że to różne odległe miejscaXD ja bym nie brał.
  • Odpowiedz
@krzysiekGD: może wada tego konkretnego lakieru, np. stary scenic mk1 w seledynowym kolorze zawsze jest wypłowiały i schodził mu klar a inne lakiery na to raczej nie cierpiały
  • Odpowiedz