Aktywne Wpisy

JCash +438

JestemKaspi +94
Z życiowych osiągnięć to udało mi się dostać bana na grupie elektryków w dyskusji o podłączaniu płyty indukcyjnej i piekarnika do jednego kabla trójfazowego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#elektryka #elektrodacontent
#elektryka #elektrodacontent
źródło: IMG_7809
Pobierz

Mój ojciec pracował, a mama nie, więc miała czas wychowywać dzieci.
Ja pracuje i moja żona też bo jak nie zapłacimy raty kredytu to nas bank dojedzie, a z jednej wypłaty to powodzenia życzę.
Moi dziadkowi i rodzice nie mieli kredytu na mieszkanie, dostali od miasta/zakładu pracy.
#demografia
@kwantylek: Walenie konia do PRL czy lat '90 całkowicie dyskredytuje Was jako uciśnioną klasę pracującą, a klasyfikuje jako półdebili co się naczytali głupot w internecie i chcą zmieniać świat
dla dwoch pracujacych osob to duzo? w wielu miastach sa jeszcze miejskie doplaty wiec zostaje oplata za samo wyzywienie
@PrzodownikPracyZaGrosze: Wybierz sobie małą grupkę uprzywilejowanych i uogolniaj. Ile twoi rodzice mieli dzieci? Siódemkę? Dzieci nigdy nie rodziły się w mieszkaniach, tylko w zagrzybionych chatach z wychodkiem na dworze. Dlaczego w Orłowskich miastach nie było zastępowalności, skoro było tak cudownie?
@groman43: utrzymanie tej trójki kosztowało worek szczawiu i wiadro mirabelek plus trochę chrustu na opał. Spróbuj nie wydać 3k miesięcznie na jedno teraz to wylądujesz w sprawie dla reportera.
@PrzodownikPracyZaGrosze:
A miasto skąd miało mieszkanie? Burmistrz się szarpnął, kupił 20 mieszkań i przekazał miastu?
A zakład pracy skąd miał mieszkanie? Właściciel wyciągnął prywatne pieniądze, kupił 20 mieszkań i przekazał
Ojciec pracował, matka też, ja też pracowałem, tak jak i rodzeństwo. Tu już trochę lepiej, bo ojciec dorobił się poza garbem 2 starych ciągników (60 z 74r. i 80 z 84r.) i trochę maszyn do tego.
Na gospodarstwie rolnym tak jest, że pracują wszyscy. W tamtych latach królowała kostka w sianie do czego potrzeba
@bigos555: *PRLowskich
@wrth: i na wuj robić dziecko aby je potem podrzucić komuś innemu niczym kukułka?
To jest szkodliwe dla niemowlaka i okrutne. Tzn. może nie w wieku przedszkolnym, ale żłobek to
@tomasz-jedon: niby tak, ale każdy może odbierać ten wpis jak chce.
Wg mnie to nie jest tak bardzo pochwała PRL, co krytyka dzisiejszej sytuacji.