Wpis z mikrobloga

#gielda hmm... nie linkuje bo nie chce promować ale hmm... brzmi jak niezły pomysł, ktoś tu kiedyś kminił zakup ziemi/nieruchomości na Ukrainie? Brzmi jak spoko pomysł inwestycyjny... coś jak niemcy kupujący nasze tereny/kamienice kiedy były za pół darmo...
Griev - #gielda hmm... nie linkuje bo nie chce promować ale hmm... brzmi jak niezły p...

źródło: image

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 6
@Griev: różnica jest taka, że w Polsce po wojnie byliśmy przed boomem demograficznym, a Ukrainę czeka kompletna zapaść
  • Odpowiedz
  • 5
@olcayn: Trendy demograficzne mogą się odmienić błyskawicznie. Wystarczy że ktoś (wiadomo kto) postawowi zakręcić korba w drugą stronę.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@kondonowiczwojciech: Krym drogi bo to wyjątkowy kawałek ziemi na który wielu ma ochotę i widzi w Krymie potencjał. Ale te takie bardziej upadłe... sam nie wiem, nawet nie budynki a samą ziemie, niech przeleży 10 lat... no tylko jedyna rzecz jaka mnie martwi to czy będzie gdzie się sądzić w razie czego o swoje.

@olcayn no właśnie na dwoje babka wróżyła. Możliwe, że przez całe dekady się nie podniosą
  • Odpowiedz
  • 0
@Griev: A czy rząd Ukrainy nie ograniczył obrotu nieruchomościami szczególnie dla obcokrajowców? Jakieś takie artykuły w okolicach 2022 czytałem
  • Odpowiedz
  • 2
@Griev: Nie mozesz byc wlascicilem nieruchomosci tam (chyba, ze cos sie zmienilo) jako lach. Do tego...nieruchomosć w tak skorumpowanym kraju? Glupszym pomyslem jesst chyba tylko nieruchomosc w tajlandii kupiona od influencera (bez influ w sumie tez)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@vladi_putin: noo nie no... aż tak szalony nie jestem, nieruchomość nie... ale jak pisałem:

" sam nie wiem, nawet nie budynki a samą ziemie, niech przeleży 10 lat... no tylko jedyna rzecz jaka mnie martwi to czy będzie gdzie się sądzić w razie czego o swoje." - ale tak, to jedna z rzeczy która mnie martwi... ale jednak kusi, najwięksi robili siano na wojnie i terenach gdzie wojny się toczyły...
  • Odpowiedz
  • 2
@Griev: tylko ze to rotszyldzi i inni dawaj lapowki. Ty mozesz co najwyzej wydac kilkadziesiat k dolarow na ziemie, ktora ktos ci zaora, zasieje slonczniki a przed sadem w UA pokaze papiery, ze jego rodzina tam byla od pokolen
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@vladi_putin: kurcze, no głos rozsądku się przebija z tych słów... nie przeczę. Jakby nie patrzeć, nadal nie rokują najlepiej... zwłaszcza z tymi sympatiami do upa. Trochę kusi perspektywa odbudowywania polskich szlacheckich posiadłości na Ukrainie ale coś czuję, że faktycznie, prędzej mnie tam widłami pogonią niż powitają chlebem i solą czy co tam mają...
  • Odpowiedz
  • 0
@Tagliacozzo: problem w tym, że trendy demograficzne odwraca się latami, także kryzys w Polsce też jest nie do uniknięcia.
Załóżmy, że odwrócisz trend - będziesz miał masę emerytów i co gorsza masę dzieci do wykształcenia/wychowania i tylko małą część osób w wieku produkcyjnym, która zajmie się obiema stronami.

Realnie taką dziurę załatasz tylko imigracją albo każdy z nas będzie miał przesrane na starość.
  • Odpowiedz