Ktoś tu niedawno wspomnial o zapachu który mnie za bardzo nie interesował, ale z ciekawości zerknąłem w perfumeri, mowa o Armani Code Parfum. Kurde jakie to proste, eleganckie i przyjemne. Zauważyłem jednak, że dość słaba trwałość, tym bardziej za taką cenę. Kiedyś za młodego miałem Armani Mania (wycofany?)i ten Code Parfum go przypomina trochę.
Słuchajcie, są jakieś podobne zapachy, ale o wiele trwalsze i cenowo tak do 300 zł za 100 ml? Chodzi mi o takie do używania na codzień i cały rok, ale żeby był również elegancki, prosty. Nie chce arabów na pewno :)
@G0ntar: a jak z trwałością tych co wymieniłeś? Nie oczekuje ogona przez 4 godziny, no ale ten Code parfum jest bardzo nietrwały. @anomaly_ 3.53 za ml, czyli ze 440 zł za zapach którego nie czuć po dwóch godzinach to zdecydowanie za dużo
@wcaleniepchamsiewmultikonto: ooo widzę mamy podobny gust ( ͡°͜ʖ͡°) Mania to mój top 1, dlatego mam jej jeszcze ponad 400 ml. Co do code parfum, to też mi mega leży. Mam je z 2022 roku i parametry ma bardzo dobre. Wczoraj jeden Mirek sprzedawał również z 2022 roku po 1,80 zł/ml więc żal było nie wziąć 100 ml ( ͡°͜ʖ͡°
@Alilo kurde kiedyś były Armani White, również super zapach. Mania miałem zapas, ale wypsikalem, szkoda, że nie kupiłem więcej. @DanielGustaff od kogo? Daj namiary :) @anomaly_ są jakie refile, ale to buteleczkę trzeba mieć. Mimo co trwałość słaba tego, chociaż zapach rewelacja!
Czy tym ludziom nie jest trochę wstyd? xD Czułbym się jak skończony baran, gdybym leciał z samego rana stać kilka godzin po bułkę z mięsem i warzywami za 30 zł wyłącznie dlatego, że dzień wcześniej chłopaczek w krótkich gaciach powiedział w internecie, że przypomina mu to Berlin.
Słuchajcie, są jakieś podobne zapachy, ale o wiele trwalsze i cenowo tak do 300 zł za 100 ml? Chodzi mi o takie do używania na codzień i cały rok, ale żeby był również elegancki, prosty. Nie chce arabów na pewno :)
#perfumy
@anomaly_ 3.53 za ml, czyli ze 440 zł za zapach którego nie czuć po dwóch godzinach to zdecydowanie za dużo
@DanielGustaff od kogo? Daj namiary :)
@anomaly_ są jakie refile, ale to buteleczkę trzeba mieć. Mimo co trwałość słaba tego, chociaż zapach rewelacja!
https://www.perfumeriajulia.es/910001998-ga-code-le-parfum-edp-v125ml.html?pid=0215700
Kod na Pepperze jest bodajże APPJULIA5 przez apkę (ja mam akurat inny prywatny z maila)
@anomaly_ o masz nie widzialem tego, dzieki. To bezpiecznie tak z Hiszpanii zamawiać? Legit?
Panowie, EDP czy Parfum ostatecznie, bo tu opinie są, że EDP lepszy :) Aż przejdę się powąchać