Wpis z mikrobloga

@gbsh: jedna z najbardziej żałosnych rzeczy jakie widziałem w tym roku.
Tym bardziej że to nie jest bycie fanem marki, że świetny samochód, tylko jakieś leczenie kompleksów. W innym wypadku nawet jak byd kosztowałby tyle co mercedes czy audi ludzie dalej by się nim jarali i byli fanami. a gdyby tak było nikt by go nawet nie kupił
  • Odpowiedz
  • 78
@gbsh: ciekawe czy to będzie grać?
@r5678 czy ja wiem czemu żałosne? Lepiej jechać na zlot fanów modelu i marki niż siedzieć w piwnicy i pluć jadem na każdego kto ma jakieś hobby. Nie jestem fanem Chińczyków ale wszelkie zloty i integrację uważam za fajną rzecz
Lardor - @gbsh: ciekawe czy to będzie grać?
 @r5678 czy ja wiem czemu żałosne? Lepiej...
  • Odpowiedz
@Lardor: no to niech zrobią normalny zlot, gdzie dzielą się doświadczeniami itd, nic do tego nie mam, a nie robienie z marki bożka i jeszcze mieszanie z barwami polski i godłem. Wpisz sobie w google grafika jak wyglądają loga fanklubów innych marek
  • Odpowiedz
  • 6
@r5678: pewnie godło jest w tym ai wysrywie, że w nazwie jest BYD Polska. Mam wrażenie, że na zlotach nie byłeś. Tak jadą tam pewnie w większości pogadać o doświadczeniach, pobawić się przy grillu piwku i pewnie gdzieś w grupie do jakiegoś punktu pojechać. Zloty są głównie po to by się zrelaksować.
  • Odpowiedz
@r5678: Zawsze mnie śmieszą te złoty "fanów" takich g---o marek jak Opel, Dacia czy BYD. To tak jakby zrobić zlot miłośników robotów kuchennych Philips xDD

Ciekawe jakie to bogate doświadczenia motoryzacyjne niesie za sobą posiadanie samochodu BYD?

Oooo mówię ci stary, w zeszłym tygodniu jechałem 110km/h na
  • Odpowiedz
@Ddedden: Rozumiem złoty samochodów premium jak Porsche czy Ferrari, gdzie tam rzeczywiście w parze idzie pasja do motoryzacji, piękna, osiągów, są wspólne wypady na tort czy track daye. Rozumiem też miłośników tuningu, którzy chcą się spotkać i dzielić pasją. Rozumiem nawet miłośników klasyków.

Ale Opel czy BYD to przedmiot użytku codziennego jak odkurzacz czy pralka. Coś to ma przewieźć dupę z punktu A do punktu B. Dorabianie jakieś życiowej filozofii
  • Odpowiedz
  • 9
@Nusantara: może i są miłośnicy robotów kuchennych Philips, jak są zloty miłośników anime to dlaczego nie Philipsa? Jak dla mnie spoko jak ludzie jadą się integrować wokół wspólnego hobby. Nawet miałem sąsiada co jeździł na zloty krótkofalowców czy znajomego z roboty co jeździł na zloty fiata Stilo. Sam jeżdżę na zloty w sobotę pojechałem na zlot starych autobusów a tak to od dobrych 8 lat jeżdżę na zloty trabanta. Nawet
  • Odpowiedz
@Nusantara: No właśnie to kolejny arugment jak można być fanem marki gdzie trwałość jej nie znana.

ale w przypadku Daci czy Opla to akurat byciem fanem jest jeszcze zrozumiałe a tutaj nie, dlatego mówię że to najbardziej załosne i leczenie kompleksów

Dacia - dlatego że to był pierwszy producent który zrobił tani samochód do jeżdżenia który miał własną tożsamość, a nie był kopią udających droższe samochody, był tani niskiej jakości,
  • Odpowiedz
mercedes czy audi ludzie dalej by się nim jarali i byli fanami

@r5678: raczej nie. Tacy ludzie idolizują tanie marki bo są antagonistami tych drogich, flexując się że jakieś głupki wydali dużo pieniędzy na jakieś g---o a oni nie
  • Odpowiedz
@Lardor: Ogóle to lubię złoty samochodowe, byłem jako widz na dziesiątkach z nich. Rozumiem zloty Ferrari, jakiś zabytków, starych autobusów czy miłośników Harleya, bo tam czuć pasje do motoryzacji.

Ale niedawno widziałem na mieście spotkanie właścicieli Toyot pickup i kurde nie rozumiem co jest pasjonującego w posiadaniu wola roboczego z deaselem pod maską. Dlatego porównałem to do posiadania robota kuchennego albo odkurzacza. To jest ten sam poziom ekscytacji.

W przypadku
  • Odpowiedz
@Ddedden: Temat ludzi, którzy włożyli w tuning samochodu więcej niż jest on warty zostawmy na inny dzień. Tutaj śmiejemy się z ludzi dorabiających filozofię życia do jazdy chińskim wynalazkiem
  • Odpowiedz
  • 4
@Nusantara: jak dla mnie to niech robią sobie co chcą ( ͡ ͜ʖ ͡) pasja powinna łączyć nie dzielić. Skoro im to sprawia frajdę. Byle by się dobrze bawili i mieli co wspominać
  • Odpowiedz